rcktu-zabok.hr

HUB digitalna platforma

Terenska nastava

Terenska nastava

Učenici 3. HT razreda odradili su 16. travnja 2025. terensku nastavu u Zagrebu gdje su posjetili Zagrebačku burzu, Hrvatsku narodnu banku i multimedijski centar Doživi Europu. Zagrebačka burza nalazi se na 22. katu  Eurotowera, a predavanje im je održala voditeljica...

Pročitajte više
Terenska nastava u Italiji, dan 3.

Terenska nastava u Italiji, dan 3.

Našu trodnevnu priču zaokružili smo posjetom Veneciji, gradu koji se nalazi na 117 manjih otoka u venecijanskoj laguni.Bez obzira što nam se vrijeme malo pokvarilo, uspjeli smo uživati u glavnom gradu Serenissime, nekadašnje Mletačke Republike i vraćamo se kući...

Pročitajte više
Dan profesionalnog usmjeravanja

Dan profesionalnog usmjeravanja

Učenici ekonomskih, ugostiteljskih i turističkih smjerova (2.UB, 4.EA, 4.EB, 4.THK) naše škole sudjelovali su kao izlagači i posjetitelji Dana profesionalnog usmjeravanja 15. travnja 2025. u Krapini. Osim predstavljanja svojih zanimanja, učenici su pratili panel...

Pročitajte više
Terenska nastava u Italiju, dan 2.

Terenska nastava u Italiju, dan 2.

Kako nakon kiše dolazi sunce, tako nas je tijekom današnjeg dana pratilo suho, a kasnije i sunčano vrijeme.Dan bismo mogli podijeliti na 3 etape, ovisno o sadržajima.Dopodne smo proveli obilazeći Rimini , najpoznatije talijansko mondeno ljetovalište i njegove...

Pročitajte više
Radionica prirodnog bojenja pisanica

Radionica prirodnog bojenja pisanica

Bliži nam se Uskrs i svi jedva čekamo kratak predah od škole, druženje s obitelji i pisanice! Kako bismo ovog Uskrsa učinili i nešto dobro za naš planet, čiji dan slavimo odmah nakon Uskrsa, odlučili smo pisanice obojiti prirodnim bojama. Da bismo to ostvarili,...

Pročitajte više
Terenska nastava u Italiju, dan 1.

Terenska nastava u Italiju, dan 1.

Učenici 1.htt, 2.htt, 3.U, 4.htt i 4.k s njihovim razrednicima i pratiteljima uputili su se na trodnevnu terensku nastavu u Italiju. Prvi dan posjetili su treću najmanju državu u Europi, San Marino. Ovaj grad-državicu prema predaji osnovao je Rabljanin, klesar Marin...

Pročitajte više
Državno natjecanje WORLDSKILLS CROATIA 2025. Zagreb

Državno natjecanje WORLDSKILLS CROATIA 2025. Zagreb

Državno natjecanje učenika strukovnih škola WSC 2025. održano je od 09.04.2025. do 11.04.2025. u Zagrebu.Od pet disciplina u kojima su se natjecali učenici Srednje škole Zabok na izlučnom natjecanju, pravo nastupa na državnom izborili su u četiri discipline.U svakoj...

Pročitajte više
Eksperimentalni programi

Pomoćni ugostitelj radi na:

  • odjelu hrane i pića
  • hotelskom domaćinstvu.

Tehničar za ugostiteljstvo radi na:

  • poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga
  • posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga
  • animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.
Programi iz sektora ekonomija i trgovine

Ekonomist samostalno:

  • planira, organizira i obavlja računovodstvene poslove,
  • poslove kupoprodaje i poslove istraživanja tržišta,
  • poslove primjene marketinškog instrumentarija,
  • bankarske poslove i poslove osiguranja.

 

Komercijalist:

  • nabavlja i prodaje robu trgovačkim i proizvodnim gospodarskim subjektima,
  • organizira skladištenje i isporuku (transport, špediciju i osiguranje) te naplaćuje prodano.

 

Prodavač samostalno:

  • komunicira, prodaje, preuzima i priprema robu, te
  • održava opremu i strojeve za prodaju u skladu s internim i vanjskim standardima i propisima.
Programi iz sektora ugostiteljstva i turizma

Hotelijersko-turistički tehničar radi na:

  • poslovima rezervacija, prodaje i skrbi  oko  prihvata, smještaja, boravka, odjave i ispraćaja gosta,
  • na poslovima posredništva, specijalističke prodaje, turističkog informiranja, destinacijskog menadžmenta i sl.

Turističko-hotelijerski komercijalist radi na:

  • poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga,
  • posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga,
  • animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.

Kuhar radi na poslovima:

  • pripremanja, prigotavljanja i prodaje svih vrsta toplih i hladnih jela, raznih  tipova, vrsta i područja u gastronomiji: wellness-programa, nacionalne, vegetarijanske ili riblje kuhinje, show cookinga i dr.

Konobar radi na poslovima:

  • posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
  • obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
  • posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.

Aktualni projekti

EPAS

Škola ambasador EU parlamenta

#zajednoza.eu

@School

Školski časopis na engleskom jeziku

eTwinning

eTwinning je inicijativa Europske unije

ERASMUS+

Erasmus+ je EU-ov program za potporu obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu u Europi.

Najave događanja

Studeni 2024.

5. Dani turizma i ugostiteljstva

U mjesecu studenom organizirat će se 5 sajam turizma i ugostiteljstva Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju.

Svibanj 2025.

22. Mali Gastro

Srednja škola Zabok – Regionalni centar Zabok POZIVA VAS na 22. Mali GASTRO Zabok!
Skip to content