rcktu-zabok.hr

HUB digitalna platforma

II. Roditeljski sastanci

Od 21. siječnja do 5. veljače 2025.g. održat će se II. roditeljski sastanci. O terminu roditeljskog sastanka za svaki pojedini razredni odjel obavijestit će vas razrednik/ca.

Pročitajte više
Božićna čestitka EPAS tima

Božićna čestitka EPAS tima

Poštovani, u ime svih učenika EPAS tima i u svoje osobno ime hvala svima: ravnateljici, nastavnicima, stručnoj službi, administrativnim djelatnicima, tehničkom osoblju, roditeljima i partnerima na svemu dobrome i lijepome u ovoj godini. Sve Vas uvijek smatramo...

Pročitajte više
15. izdanje @SCHOOL časopisa na engleskom jeziku

15. izdanje @SCHOOL časopisa na engleskom jeziku

Prije točno 7 godina upustili smo se u avanturu stvaranja školskog časopisa na engleskom jezika. Bilo je to puno popijenih kava i konzultacija, promišljanja i učenja na pogreškama ali danas možemo reći kako se ‘naš razigrani 15-godišnjak’ odlično zabavlja. Svim...

Pročitajte više
Eksperimentalni programi

Pomoćni ugostitelj radi na:

  • odjelu hrane i pića
  • hotelskom domaćinstvu.

Tehničar za ugostiteljstvo radi na:

  • poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga
  • posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga
  • animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.
Programi iz sektora ekonomija i trgovine

Ekonomist samostalno:

  • planira, organizira i obavlja računovodstvene poslove,
  • poslove kupoprodaje i poslove istraživanja tržišta,
  • poslove primjene marketinškog instrumentarija,
  • bankarske poslove i poslove osiguranja.

 

Komercijalist:

  • nabavlja i prodaje robu trgovačkim i proizvodnim gospodarskim subjektima,
  • organizira skladištenje i isporuku (transport, špediciju i osiguranje) te naplaćuje prodano.

 

Prodavač samostalno:

  • komunicira, prodaje, preuzima i priprema robu, te
  • održava opremu i strojeve za prodaju u skladu s internim i vanjskim standardima i propisima.
Programi iz sektora ugostiteljstva i turizma

Hotelijersko-turistički tehničar radi na:

  • poslovima rezervacija, prodaje i skrbi  oko  prihvata, smještaja, boravka, odjave i ispraćaja gosta,
  • na poslovima posredništva, specijalističke prodaje, turističkog informiranja, destinacijskog menadžmenta i sl.

Turističko-hotelijerski komercijalist radi na:

  • poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga,
  • posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga,
  • animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.

Kuhar radi na poslovima:

  • pripremanja, prigotavljanja i prodaje svih vrsta toplih i hladnih jela, raznih  tipova, vrsta i područja u gastronomiji: wellness-programa, nacionalne, vegetarijanske ili riblje kuhinje, show cookinga i dr.

Konobar radi na poslovima:

  • posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
  • obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
  • posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.

Aktualni projekti

EPAS

Škola ambasador EU parlamenta

#zajednoza.eu

@School

Školski časopis na engleskom jeziku

eTwinning

eTwinning je inicijativa Europske unije

ERASMUS+

Erasmus+ je EU-ov program za potporu obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu u Europi.

Najave događanja

Studeni 2024.

5. Dani turizma i ugostiteljstva

U mjesecu studenom organizirat će se 5 sajam turizma i ugostiteljstva Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju.

Svibanj 2025.

22. Mali Gastro

Srednja škola Zabok – Regionalni centar Zabok POZIVA VAS na 22. Mali GASTRO Zabok!
Skip to content