preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Edukacija

Novine
 • Zagorje.com
 • Oblizeki

Ostalo

Društvene mreže

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 962395
Ovaj mjesec: 1460
Vijesti

RADIONICA KUHANJA ZA DJECU „ZIMSKA GOZBA – TRADICIONALNA HRVATSKA KUHINJA ZA 21. STOLJEĆE”

U subotu 16. veljače 2019. godine  ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok održana je četvrta po redu, u ovom ciklusu radionica zdravog kuhanja u sklopu projekta „Zdravo i fino“ DND-a Zabok, 

Kako je tema ovog ciklusa „Hrvatska tradicijska jela“ djeca se kroz radionice kuhanja upoznaju s tradicijskim regionalnim jelima hrvatske kuhinje, spajajući tradicionalna jela s modernim kuhinjama, uz korištenje zdravih i sezonskih namirnica i začina.

Radionicu zdravoga kuhanja za djecu  odradila je ekipa u kojoj su bili naši  učenici Borna Petrinec, Dominik Pellegrini, Marijana Županić,  Manuela Kolar i  Dominik Obrež sa profesoricama Ankom Ilinčić i Renatom Tršinski, uz  ekipu volonterki i volontera DND-a na čelu s voditeljicom kuhanja Snježanom Krpes i demonstratoricom, poznatom gastro stručnjakinjom Željkom Klemenčić i voditeljicom projekta Jasenkom Borovčak.

Tradicionalna jela u radionici bila su pripremljena u novom ruhu za 21. stoljeće.

Za doručak je posluženo, već uobičajeno, energetsko piće, ovaj put od banane, maslaca kikirikija, zobenog napitka s dodatkom spiruline.

Za ručak smo pripremili hranjivo rapsko sočivo (varivo) s grahoricama, ječmom i kukuruzom, domaće krumpirovo tijesto (valjušci ili šufnudle) s ljubičastim i narančastim batatom, zeleni umak od raštike i smeđi umaci od paste sezama i kikirikija, slana pita od poriluka te kao ravnoteža težoj zimskoj hrani svježa zimska salata s koromačem i narančom.

Za desert je pripremljen puding od riže sa začinima anisa i cimeta (inačica bakinog recepta riže na mlijeku) te čokoladna torta bez mlijeka, bijelog šećera i brašna,s tamnom čokoladom s visokim postotkom kakaa te s orašidima i medom



Priloženi dokumenti:
Zdravo_i_fino_02.2019_izvjesce.doc (1.86 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Danijel Pevec   datum: 5. 3. 2019.




preskoči na navigaciju