preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Edukacija

Novine
 • Zagorje.com
 • Oblizeki

Ostalo

Društvene mreže

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 962387
Ovaj mjesec: 1452
Vijesti

Stručno metodički praktikum – područje turizma

Dana 5. studenog 2019. godine u 9:30 sati (utorak) u Srednjoj školi Zabok, održan je stručni skup na kojem je sudjelovalo 33 nastavnika ugostiteljsko-turističkih škola iz cijele Hrvatske.


Pozdravnu riječ prisutnima uputila je ravnateljica SŠ Zabok gđa. Draženka Jurec.

Izlaganje o temi Može li hrvatski turizam 365? pripremila je gđa. Ivana Kolar - organizatorica treće po redu međunarodne konferencije na tu aktualnu temu produljenja sezone odnosno cjelogodišnjeg turizma u RH. Gđa. Kolar predstavila je program konferencije, pozitivne prakse u drugim destinacijama, rezultate nekih naših turističkih područja te zaključke i moguća rješenja za razvoj cjelogodišnjeg turizma u RH, s naglaskom na novim tehnologijama i kreativnosti. Razvojem destinacija i zajedništva, kreiranjem novih proizvoda koji ne ovise samo o suncu i moru, pričanjem autentičnih priča i pametnim i kreativnim recikliranjem lokalnih specifičnosti u novu kvalitetu i doživljaje po mjeri suvremenih turista sigurno se može produljiti sezona na obali i pokrenuti razvoj destinacija s najvećim turističkim potencijalima u kontinentalnom dijelu RH.

 

Rezultate natjecanja ekipe WorldSkill Croatia na svjetskom WorldSkill u Kazanu predstavila je kolegica Amela Obad. Informirala je kolege o svojem iskustvu mentorice u pripremi natjecanja te o samoj provedbi natjecanja, na kojem je njezina učenica zauzela 5. mjesto.

 

 

 

Kolegica Renata Tršinski, nazočnima je predstavila studijsko putovanje ZUTŠRH u Sjevernu Makedoniju (od 7. - 11.10.), njihov obrazovni sustav, situaciju u školama, posjete zanimljivim turističkim atrakcijama i hotelima.

Informacije o Danima strukovnih nastavnika, koji su bili treći put, održani u Šibeniku od 10. - 12. listopada prisutnima je priopćio kolega Ivan Petek. Spomenuo je najvažnija stručna usavršavanja, radionice za nastavnike struke te predavanja, budući da je to jedini skup takvog značenja u RH za nastavnike svih struka pa se po sektoru okupi svega 40 osoba i nemaju svi pravo doći na skup.

O tijeku projektnih aktivnosti na uspostavi Regionalnog centra kompetencija Zabok skup je informirala Branka Kralj. Projekt za infrastrukturu dobio je zeleno svjetlo i prošao svu administrativnu proceduru, a za projekt soft komponente još se pišu posljednje aktivnosti.

 

 

S obzirom da će biti puno stručnih usavršavanja za nastavnike, koji su ciljana skupina projekta, prezentaciju o mogućnostima u ugostiteljskom sektoru iznio je predstavnik Coca Cole gosp. Filip Verbanac te ponudio suradnju svoje kompanije svim školama u RH, a kolegica Davorka Gavranić je kroz kratku prezentaciju predočila prisutnima kako SŠ Zabok surađuje sa različitim dionicima, na različitim projektima.

Na kraju je kolega Ivan Đurkin Benkotić predstavio projekt Uživam tradiciju, u kojem su nastavnici i učenici naše škole sudjelovali 2 godine, u različitim programima, eventima i edukacijama. Dio te tradicije našao se i na degustacijskom stolu.

Zabilježila:

Branka KraljPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 26. 11. 2019.
preskoči na navigaciju