Skip to content

Srednja škola Zabok

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu

rcktu-zabok.hr

HUB digitalna platforma

Terenska nastava u Italiju, dan 1.

Terenska nastava u Italiju, dan 1.

Učenici 1.htt, 2.htt, 3.U, 4.htt i 4.k s njihovim razrednicima i pratiteljima uputili su se na trodnevnu terensku nastavu u Italiju. Prvi dan posjetili su treću najmanju državu u Europi, San Marino. Ovaj grad-državicu prema predaji osnovao je Rabljanin, klesar Marin...

Pročitajte više
Državno natjecanje WORLDSKILLS CROATIA 2025. Zagreb

Državno natjecanje WORLDSKILLS CROATIA 2025. Zagreb

Državno natjecanje učenika strukovnih škola WSC 2025. održano je od 09.04.2025. do 11.04.2025. u Zagrebu.Od pet disciplina u kojima su se natjecali učenici Srednje škole Zabok na izlučnom natjecanju, pravo nastupa na državnom izborili su u četiri discipline.U svakoj...

Pročitajte više
“Mali čovjek za veliku budućnost” STEP3

“Mali čovjek za veliku budućnost” STEP3

Mladi ambasadori EU parlamenta / Sara, Leticija, Andrija i Ivan u trećem su krugu projekta "Mali čovjek za veliku budućnost" posjetili dječji vrtić Bedekovčina i odradili edukativno zabavnu radionici za predškolsku grupu mališana. "PČELICAMA" i ambasadorima su se...

Pročitajte više
Obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige

Obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige

Učenici 2. Eb Srednje škole Zabok 2. travnja 2025. obilježili su Međunarodni dan dječje knjige. Posjetili su Dječji vrtić i jaslice "Zipkica" u Zaboku. Djeci su poklonili slikovnice i voće, čitali priču, igrali se… Učenici su se školu vratili razdragani sa željom da...

Pročitajte više
Odlazak Božene u mirovinu

Odlazak Božene u mirovinu

Nakon 45 godina rada, naša draga djelatnica Božena Novosel otišla u zasluženu mirovinu. Zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji i želimo joj puno sunčanih, zdravih i veselih dana!

Pročitajte više
Profesionalna orijentacija FMTU

Profesionalna orijentacija FMTU

Dana 1. travnja našu školu posjetili su predstavnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija (Zabok) te su zainteresiranim učenicima završnih razreda (4.HTT, 4.K i 4.THK) na zanimljiv način prezentirali različite mogućnosti koje nudi njihov studij....

Pročitajte više
Eksperimentalni programi

Pomoćni ugostitelj radi na:

  • odjelu hrane i pića
  • hotelskom domaćinstvu.

Tehničar za ugostiteljstvo radi na:

  • poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga
  • posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga
  • animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.
Programi iz sektora ekonomija i trgovine

Ekonomist samostalno:

  • planira, organizira i obavlja računovodstvene poslove,
  • poslove kupoprodaje i poslove istraživanja tržišta,
  • poslove primjene marketinškog instrumentarija,
  • bankarske poslove i poslove osiguranja.

 

Komercijalist:

  • nabavlja i prodaje robu trgovačkim i proizvodnim gospodarskim subjektima,
  • organizira skladištenje i isporuku (transport, špediciju i osiguranje) te naplaćuje prodano.

 

Prodavač samostalno:

  • komunicira, prodaje, preuzima i priprema robu, te
  • održava opremu i strojeve za prodaju u skladu s internim i vanjskim standardima i propisima.
Programi iz sektora ugostiteljstva i turizma

Hotelijersko-turistički tehničar radi na:

  • poslovima rezervacija, prodaje i skrbi  oko  prihvata, smještaja, boravka, odjave i ispraćaja gosta,
  • na poslovima posredništva, specijalističke prodaje, turističkog informiranja, destinacijskog menadžmenta i sl.

Turističko-hotelijerski komercijalist radi na:

  • poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga,
  • posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga,
  • animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.

Kuhar radi na poslovima:

  • pripremanja, prigotavljanja i prodaje svih vrsta toplih i hladnih jela, raznih  tipova, vrsta i područja u gastronomiji: wellness-programa, nacionalne, vegetarijanske ili riblje kuhinje, show cookinga i dr.

Konobar radi na poslovima:

  • posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
  • obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
  • posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.

Aktualni projekti

EPAS

Škola ambasador EU parlamenta

#zajednoza.eu

@School

Školski časopis na engleskom jeziku

eTwinning

eTwinning je inicijativa Europske unije

ERASMUS+

Erasmus+ je EU-ov program za potporu obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu u Europi.

Najave događanja

Studeni 2024.

5. Dani turizma i ugostiteljstva

U mjesecu studenom organizirat će se 5 sajam turizma i ugostiteljstva Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju.

Svibanj 2025.

22. Mali Gastro

Srednja škola Zabok – Regionalni centar Zabok POZIVA VAS na 22. Mali GASTRO Zabok!