« Kolovoz 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
GASTRONOMSKA RADIONICA U KUL-INU
Srednja škola Zabok uključila se u aktivnosti EU projekta Uživam tradicijo iz Programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020 - Uživam tradiciju po kulinarskoj transverzali od Panonije do Jadrana, a kojeg za naše područje provodi Zagorska razvojna agencija.
Jedna od projektnih aktivnosti bila je organizacija gastronomskih radionica i posjeta kulinarskom insitutu Kul IN u Sisku. Učenici 3. i 4. razreda ugostiteljsko turističke struke: Ema Frigan, Lea Dobrečević, Lana Blažinić, Štefanija Tušek, Marija Turek, Petra Salatko, Štefanija Šekrst, Lovro Knapić, Lovro Naumovski, Antonio Pavlinić i Ivan Petrinec te pet nastavnika struke bili su gosti Kul IN-a od 5. - 7. listopada. Program stručnog usavršavanja kroz 3-dnevne radionice obuhvaćao je zanimljive teme od pripreme tradicijskih jela suvremenim tehnikama prigotavljanja, do kreiranja menua i osnova sommelijerstva te menagementa u ugostiteljstvu.