preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 965456
Ovaj mjesec: 4521

PČELA-ZEMALJSKI JUNAK I IZLOŽBA DJECE SA ZDRAVSTVENIM POTEŠKOĆAMA

 

Antonija, Lovro, Danijela Nikolina i Lea (tim Sanjaj & ostvari)

nastavljaju vrlo angažirano dalje na pripremi realizacije dviju novih aktivnosti za Dan Europe:

PČELA-ZEMALJSKI JUNAK I IZLOŽBA DJECE SA ZDRAVSTVENIM POTEŠKOĆAMA

Više o tome pročitajte u nastavku pod opširnije i dođite 9. svibnja u Zagreb / mjesto je zasada tajna, no sve ćete na vrijeme saznati.


NOVI KORACI U PRIPREMNIM AKTIVNOSTIMA ZA DAN EUROPE

PČELA-ZEMALJSKI JUNAK

IZLOŽBA RADOVA DJECE SA ZDRAVSTVENIM TEŠKOĆAMA

#DanEurope2022 #EuropeDay2022

#EuropeanYearOfYouth #EuropskaGodinaMladih


 

Tim ekonomista #Sanjaj & ostvari (Antonija Hršak, Nikolina Buhin, Lovro Rogina, Danijela Filipčić i Lea Crnogaj) napravio je još dva koraka u pripremnim aktivnostima za središnju proslavu Dana Europe 9. svibnja o. g. u Zagrebu

Dok se čeka koji će timovi u aktivnosti BIO CATERING zajednički nastupiti u malom kuharskom showu pod palicom Ivane Jukić, pobjednice ovogodišnjeg RTL-ovog serijala 3-2-1 KUHAJ, a o čemu će sudionici biti obaviješteni, pokrenute su još dvije aktivnosti, PČELA-ZEMALJSKI JUNAK I IZLOŽBA RADOVA DJECE SA ZDRAVSTVENIM POTEŠKOĆAMA.

Prije detaljnijih informacija moramo *****zahvaliti gđici. Maji Čuček, mladoj poduzetnici, nasljednici koja polako preuzima vodstvo Vrtlarije Čuček, na sponzoriranju dijela aktivnosti Bio Catering osiguravajući kombinacije svježeg začinskog bilja za 5 kuharskih radnih jedinica. Prostor za kuhanje će zamirisati peršinom, vlascem, celerom, kaduljom, mažuranom i ostalim aromatičnim začinima zahvaljujući razumijevanju i Majinoj spremnosti na pomoć čime je smatramo zaista pravim ambasadorom svoje škole.


 

Poslani su pozivi na suradnju Hrvatskom pčelarskom savezu, Udrugama pčelara Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, nevladinoj organizaciji WWF Adria i Svenu Renduliću, učeniku 2. razreda Tehničke škole u Rijeci, jednom od najmlađih pčelara u Hrvatskoj za aktivnost PČELA-ZEMALJSKI JUNAK.

Sven se odazvao i već snimio kratki video koji je ukomponiran u TikTok i Instagram video tima Sanjaj & ostvari, te će u dogovoru s timom pripremiti edukativnu radionicu za posjetitelje, isključivo o atraktivnim detaljima o životu pčele, rizicima za njeno zdravlje i život, zaštiti te proizvodima od meda. Radionica će obilovati i kvizovima, zabavnim igrama, promo materijalima, a namjeravamo i obući nekoga iz tima za vrijeme trajanja aktivnosti maskotu pčelice Tončice s kojom će se posjetitelji moći fotografirati.

Poziv na suradnju je prihvatila i nevladina organizacija WWF Adria koja će uzvanicima, gostima i posjetiteljima nastojati približiti potrebu zaštite pčelinjih zajednica za život čovjeka i svih ostalih vrsta te za održavanje bioraznolikosti kroz prezentaciju programa donacija i udomljavanja pčela i ostalih ugroženih vrsta Tim je dobio puno pravo korištenja svih podataka i materijala s njihovih web stranica u svrhu realizacije ove aktivnosti.

Uz to, svakako moramo *****zahvaliti mladim poduzetnicima, gosp. Hrvoju i Zoranu Tomuradu nositeljima OPG-a Tomurad iz Globočeca kraj Marije Bistrice što su pokazali spremnost da nas kao sponzori prate u aktivnosti Pčela zemaljski junak te osiguraju medonosno bilje za mini viseće vrtove u količini koja nam je potrebna za uređivanje prostora. Tako će lavande, ružmarini, smilje, timjan, neven, kadulja i ostale biljke s OPG-a Tomurad zamirisati i svima koji će se aktivno uključiti u radionicu i igre.


 

Zahvaljujemo ***** još jednom ambasadoru svoje škole, mladom poduzetniku Matku Koprivnjaku vlasniku poduzeća Distributer iz Sv. Križa Začretje. Matko je također vrlo otvoreno pokazao spremnost pomoći u realizaciji aktivnosti Pčela zemaljski junak osiguravajući drvene palete za male viseće vrtove čime će pridonijeti ugodnom vizualu prostora namijenjenog toj aktivnosti.

Za realizaciju treće aktivnosti IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA odaslani su pozivi na suradnju na preko 30 Udruga roditelja djece s raznim zdravstvenim teškoćama, ustanova za njihovo liječenje i ustanova za djecu bez roditeljske skrbi diljem Republike Hrvatske.

Želja nam je uključiti ih u ovo događanje izložbom njihovih likovnih (crtačkih i slikarskih) radova za što će biti pripremljen cijeli jedan zid, a ukoliko pošalju digitalne fotografije ili video uratke, oni će biti prikazani na video zidu zajedno s digitalnim materijalima iz drugih aktivnosti.. Neka se i oni osjećaju važnim članovima naše zajednice, a neke Udruge su najavile i dolazak svojih štićenika i volontera na druženje s organizatorima što nas posebno veseli.

Upute koje su pritom poslane nalaze se u privitku, a najavni video na dolje navedenim profilima.

@2022yearofyouth (TikTok)

@2022yearofyouth (Instagram)

Obje aktivnosti su najavljene i na web stranicihttps://europa.eu/youth/year-of-youth_hr

Objavila mentorica tima „Sanjaj & ostvari“

Marija Dlesk, dipl. oec., prof. savjetnikPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 21. 4. 2022.
preskoči na navigaciju