« Lipanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Radionica - ARTISAN SLADOLEDA u Kul In Sisak
U okviru projektnih aktivnosti vezano uz soft komponentu projekta ReCeZa, temeljeno na elementu Jačanje kompetencija nastavnika i mentora, strukovni nastavnici Srednje škole Zabok: Tomislav Vranić, Tomislav Kožić i Boris Marković, sudjelovali su na jednodnevnom tečaju i radionici iz područja artisan sladoleda u Kul In-u, 24.04.2021. god.
Tema radionice bio je Artisan sladoled. Prezentacije su se odnosile na pripremu i karakteristike sladoleda i gelata, te mogućnosti sladoleda kako se on pojavljuje kao savory opcija, zatim je bilo riječi o Teoriji sladoleda, izračunu receptura, pripremi sorbeta (sorbet od crnih maslina, limun sa estragonom, prosecco s grejpom) te gelata (gorgonzola, pistacio, gianduia i dr. ). Pripremali smo kornete i gurmanske sladolede te sous vide jabuke, croumble i honey comb, a obradili smo i pariranje i plating sladoleda te degustirali sladolede. Na kraju su nam dodijeljena priznanja.