preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 949925
Ovaj mjesec: 220764
Projekti Europske unije

Radionica - ARTISAN SLADOLEDA u Kul In Sisak

U okviru projektnih aktivnosti vezano uz soft komponentu projekta ReCeZa, temeljeno na elementu Jačanje kompetencija nastavnika i mentora, strukovni nastavnici Srednje škole Zabok: Tomislav Vranić, Tomislav Kožić i Boris Marković, sudjelovali su na jednodnevnom tečaju i radionici iz područja artisan sladoleda u Kul In-u, 24.04.2021. god.

 

 

 

 


Tema radionice bio je Artisan sladoled. Prezentacije su se odnosile na pripremu i karakteristike sladoleda i gelata, te mogućnosti sladoleda kako se on pojavljuje kao savory opcija, zatim je bilo riječi o Teoriji sladoleda, izračunu receptura, pripremi sorbeta (sorbet od crnih maslina, limun sa estragonom, prosecco s grejpom) te gelata (gorgonzola, pistacio, gianduia i dr. ). Pripremali smo kornete i gurmanske sladolede te sous vide jabuke, croumble i honey comb, a obradili smo i pariranje i plating sladoleda te degustirali sladolede. Na kraju su nam dodijeljena priznanja.

 

 

 

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 28. 4. 2021.




preskoči na navigaciju