preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 949925
Ovaj mjesec: 220764
Projekti Europske unije

Karijerno savjetovanje i profesionalno informiranja

Tijekom svibnja, u okviru projekta ReCeZa, održat će se niz radionica karijernog savjetovanja i profesionalnog informiranja za učenike Srednje škole Zabok i partnerskih škola: Gospodarske škole iz Varaždina, Srednje škole iz Preloga i Turističko ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara od strane raznih školskih institucija i gospodarskih subjekata.

Prvu radionicu profesionalnog informiranja i karijernog savjetovanja odradio je Kulinarski institut (KUL IN) iz Siska 7. svibnja u Srednjoj školi Zabok za maturante četverogodišnjih turističkih zanimanja (hotelijersko – turistički tehničar i turističko – hotelijerski komercijalist).

 

 


Tijekom svibnja, u okviru EU projekta ReCeZa, održat će se niz radionica karijernog savjetovanja i profesionalnog informiranja za učenike Srednje škole Zabok i partnerskih škola: Gospodarske škole iz Varaždina, Srednje škole iz Preloga i Turističko ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara od strane raznih školskih institucija i gospodarskih subjekata.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Prioritetnoj osi 3 „Obrazovanje i cjeloživotno učenje“, Investicijskog prioriteta 10iv „Poboljšanje značaja obrazovnih sustava i sustava osposobljavanja za tržište rada, olakšavanje prijelaza iz škole na posao, jačanje sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te njihove kvalitete, između ostalog mehanizmima za predviđanje vještina, prilagodbom nastavnih planova i programa te uvođenjem i razvojem sustava učenja koji se temelje na radu, uključujući dualne sustave učenja i programe naukovanja“, specifičnog cilja 10iv1 “Modernizacija ponude strukovnog obrazovanja te podizanje njegove kvalitete radi povećanja zapošljivosti učenika kao i mogućnosti za daljnje obrazovanje

Učenici su upoznati s poslovanjem te vizijom i misijom Instituta. Kul IN je privatna škola kulinarskih vještina i menadžmenta čija je misija osigurati najbolje profesionalno kulinarsko obrazovanje i izvrsnost. Programi koji se nude zainteresiranim polaznicima su: kulinarstvo, napredni program kulinarstva, profesionalni slastičar, profesionalni kuhar talijanske kuhinje, profesionalni slastičar talijanskih slastica, kulinarski management, profesionalni kuhar za catering i buffet, vinski program, vinski tečajevi, specijalizirani tečajevi jezika za kulinarstvo, jednodnevne radionice, zdravo slastičarstvo – bezglutenske, veganske i sirove slastice.

Učenici su, također, upoznati s online edukacijama koje se provode u organizaciji švicarske škole BUSINESS AND HOTEL MANAGEMENT SCHOOL – LUCERNE SWITZERLAND, koja je partnerska škola KUL IN-a. Učenici su dobili link putem kojeg mogu prisustvovati online prezentacijama kao što su: Discover Your Natural Talents, Soft Skills: Making a Difference, Generation Z: Expectations & Future Careers, Event Management: A Journey into the Future Luxury & Brands: A World of Privilege.

Za učenike je održana nagradna igra, a za najboljih šest učenika osigurane su i prikladne nagrade.

Osim navedenih radionica učenici THK i HTT usmjerenja imali su prilike upoznati se i sa programima i nastavkom školovanja na visokoškolskoj instituciji ASPIRA iz Zagreba, koja je informacije o programu i institucije podijelila kroz on line radionice u ponedjeljak 10. svibnja. Učenici su sa zanimanjem pratili informacije o mogućnostima nastavka obrazovanja.

Detaljne informacije o mogućnostima nastavka obrazovanja, učenici 4-godišnjih programa dobit će i od Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Ekonomskog fakulteta. Predstavnici Termi Tuhelj, gđa. Biserka Švigir i Marko Futivić, 12. svibnja pružili su učenicima sve informacije o mogućnostima zapošljavanja u njihovom gospodarskom subjektu, kao i o razvoju karijere u Termama Tuhelj. Tijekom narednih dana slične informacije učenicima će pružiti i predstavnici tvrtke Salve Regina d.o.o. iz Marije Bistrice.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 12. 5. 2021.
preskoči na navigaciju