preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 949982
Ovaj mjesec: 220821
Projekti Europske unije

“DANAS JE VELIKI DAN”: S nestrpljenjem očekujemo početak gradnje. Na nama je velika odgovornost – transformirati Srednju školu Zabok u mjesto za adekvatno obrazovanje turističkog kadra

U utorak je izdana građevinska dozvola za projekt izgradnje Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, vrijednog 35 milijuna kuna.

Ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec pojašnjava kako će realizacijom projekta, SŠ Zabok biti transformirana u Centar kompetentnosti koji će osigurati uvjete za adekvatno obrazovanje, stjecanje znanja i vještina kakvo se od turističkog kadra i očekuje.

 

 


– Danas je veliki dan za sve naše djelatnike, sadašnje i one u mirovini, koji su svoja znanja, iskustva i dobre navike prenosili na generacije učenika. Danas je veliki dan i za sve učenike, sadašnje i one koji se uvijek rado vraćaju u svoju “staru” školu i prenose novim generacijama učenika svoja znanja koja su stekli širom Hrvatske i Europe. Svi s nestrpljenjem očekujemo početak gradnje, ali i dan kada ćemo useliti u nove, moderne prostore. Znamo da je na nama velika odgovornost i veliki zadaci transformacije škole u Regionalni centar kompetentnosti u kojem će se, osim redovne nastave, odvijati i brojne aktivnosti vezane uz unaprjeđenje obrazovanja turističko – ugostiteljskog kadra i turističke ponude u cijeloj regiji – rekla je Jurec.

Uz Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, u Srednjoj školi Zabok provodi se i projekt ReCeZa – Regionalni centar Zabok. – Dobivanje građevinske dozvole predstavlja novi korak prema cilju. Krajnji cilj je da Zabok i Krapinsko – zagorska županija dobiju centar koji će promijeniti način edukacije u sektoru turizma i ugostiteljstva na području županije, ali i šire. Novi centar će raditi i na organiziranju međunarodnih natjecanja i događaja poput sajmova turizma, čiji će cilj biti dati veću razinu natjecateljskog duha, ali i promocije lokalnih i regionalnih jela. Srednja škola Zabok novim centrom dobiva i nove segmente koji će moći izravno biti na tržištu rada, gdje će učenici moći biti u direktnom kontaktu s klijentima i tako steći preko potrebne radne navike, ali i praktično iskustvo pod nadzorom mentora. Riječ je o turističkoj agenciji, restoranu, smještajnom objektu i poduzetničkom hub-u, koji će biti i centar susreta poduzetnika koji stvaraju lokalne proizvode s turističkim i ugostiteljskim objektima koji bi mogli prodavati njihove proizvode široj javnosti - rekao je voditelj Regionalnog centra Zabok Andrej Ivankov.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar otkrila je da su stečeni uvjeti za provođenje postupka nabave radova i stručnog nadzora za rekonstrukciju SŠ Zabok. Dodala je kako je dokumentacija o nabavi u postupku pripreme te očekuju objavljivanje prethodnog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima do 15. lipnja.

– Samo s jasnom vizijom i sa sjajnim timom možete doći do ovakvih projekata koji se realiziraju u Srednjoj školi Zabok. Ovaj projekt neće samo promijeniti odnose i uvjete u školi i za učenike i nastavnike, ovo je projekt za sljedećih 50 godina. Ovo nije samo priča Krapinsko – zagorske županije ili Grada Zaboka, ovo je hrvatska priča – istaknuo je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 26. 5. 2021.
preskoči na navigaciju