preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 949982
Ovaj mjesec: 220821
Projekti Europske unije

Biser mora – međunarodni kulinarski festival

Od 29. svibnja do 1. lipnja 2021.g., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici završnih razreda naše škole i još tri škole partnera na projektu, sudjelovale su na školskom natjecanju srednjih i viših ugostiteljskih škola u sklopu Bisera mora - međunarodnog kulinarskog festivala koji se održao u Supetru na otoku Braču.


Srednja škola Zabok je sudjelovala s dva tima, a Srednja škola Prelog, Gospodarska škola Varaždin te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar su sudjelovale s po jednim timom. Tema natjecanja bila je nacionalna kuhinja: predjelo, glavno jelo i desert - moderna prezentacija. Srebrne medalje na osnovu ostvarenih bodova su osvojili: 

  • za Srednju školu Prelog - učenici Karlo Mesarić i Karlo Radulović pod vodstvom mentora Vlade Bogomoleca
  • za Gospodarsku školu Varaždin - učenice Lora Kelava i Anja Perši pod vodstvom mentorice Nevenke Bosilj
  • za Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar - učenici Helena Cindrić i Boris Kudrnovski pod vodstvom mentora Zlatka Pavičića
  • za Srednju školu Zabok – tim II, učenice Sara Pešec i Lucija Turek pod vodstvom mentora Borisa Markovića

Zlatnu medalju i treće mjesto ukupnom plasmanu osvojio je tim I Srednje škole Zabok kojeg su činili učenici Karlo Šoštarić i Nikolina Micek-Kušek pod vodstvom mentora Tomislava Kožića.

 

Učenici Srednje škole Zabok su se također natjecali i na individualnom dijelu natjecanja te su ostvarili sljedeće rezultate:

  • Karlo Šoštarić u kategoriji rižoto ostvario je najbolji rezultat i osvojio zlatnu medalju na osnovu ostvarenih bodova
  • Sara Pešec u kategoriji rižoto osvojila je srebrnu medalju na osnovu ostvarenih bodova
  • Lovro Novina se natjecao u dvije kategorije - rižoto i riba te osvojio brončanu medalju u obje kategorije na osnovu ostvarenih bodova
  • Nikolina Micek-Kušek u kategoriji riba osvojila je brončanu medalju na osnovu ostvarenih bodova
  • Lucija Turek u kategoriji piletina osvojila je brončanu medalju na osnovu ostvarenih bodova

Na natjecanju za učenike sudjelovalo je 16 ekipa i iz RH i iz inozemstva. Natjecanje je bilo organizirano i za seniore, kuhare profesionalce. Tijekom Festivala nastavnici, mentori te učenici i drugi sudionici ovoga međunarodnog skupa mogli su sudjelovati na različitim radionicama, Masterclass predavanjima, prezentacijama opreme, hrane, vina i svega ostaloga što se traži u suvremenom turizmu.

Andrej Ivankov



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 1. 6. 2021.




preskoči na navigaciju