« Lipanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Biser mora – međunarodni kulinarski festival
Od 29. svibnja do 1. lipnja 2021.g., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici završnih razreda naše škole i još tri škole partnera na projektu, sudjelovale su na školskom natjecanju srednjih i viših ugostiteljskih škola u sklopu Bisera mora - međunarodnog kulinarskog festivala koji se održao u Supetru na otoku Braču.
Srednja škola Zabok je sudjelovala s dva tima, a Srednja škola Prelog, Gospodarska škola Varaždin te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar su sudjelovale s po jednim timom. Tema natjecanja bila je nacionalna kuhinja: predjelo, glavno jelo i desert - moderna prezentacija. Srebrne medalje na osnovu ostvarenih bodova su osvojili:
Zlatnu medalju i treće mjesto ukupnom plasmanu osvojio je tim I Srednje škole Zabok kojeg su činili učenici Karlo Šoštarić i Nikolina Micek-Kušek pod vodstvom mentora Tomislava Kožića.
Učenici Srednje škole Zabok su se također natjecali i na individualnom dijelu natjecanja te su ostvarili sljedeće rezultate:
Na natjecanju za učenike sudjelovalo je 16 ekipa i iz RH i iz inozemstva. Natjecanje je bilo organizirano i za seniore, kuhare profesionalce. Tijekom Festivala nastavnici, mentori te učenici i drugi sudionici ovoga međunarodnog skupa mogli su sudjelovati na različitim radionicama, Masterclass predavanjima, prezentacijama opreme, hrane, vina i svega ostaloga što se traži u suvremenom turizmu.
Andrej Ivankov