preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 949943
Ovaj mjesec: 220782
Projekti Europske unije

Ljetna škola gastronomije i turizma

U okviru projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici ugostiteljsko turističke struke Srednje škole Zabok i partnerskih škola iz Preloga, Varaždina i Bjelovara sudjelovali su na specijalističkim radionicama kroz učenje temeljeno na radu u Termama Tuhelj u razdoblju od 21. - 26. lipnja 2021. godine.

Na edukacijama je sudjelovalo 12 učenika: Ana Majhen, Lorena Turk, Sanela Matiša, Klara Frljužec, Karolina Škudar, Ana Čukman, Tena Novosel, Dijana Ignac, Izabel-Leona Kolman, Fran Slamek, Domagoj Franjević i Emanuel Hržić Vlahek. Iz svake je škole bilo po troje učenika u pratnji nastavnice Nevenke Bosilj iz Gospodarske škole Varaždin te mentoriranje i podršku koordinatorice projektnih aktivnosti Renate Tršinski, nastavnika kuharstva Tomislava Vranića, voditelja Centra Andreja Ivankova i voditeljice projekta Branke Kralj.

 

 

 


 

Domaćini Ljetne škole - Terme Tuhelj, pružili su logističku podršku u vidu smještaja, prehrane i korištenja dodatnih sadržaja Termi, ali i mogućnosti sudjelovanja u svim segmentima ugostiteljsko turističkog radnog procesa u svim djelovima turističkog kompleksa. Tako su učenici imali priliku upoznati se sa svim prostorima, sadržajima i ponudom Hotela Well****, Kamp-a, Glampinga, Dvorca Mihanović, SPAeVita programa te Vodenog planeta, a zaposlenici Termi pripremili su i održali nekoliko zanimljivih i specijalističkih radionica vezanih uz ugostiteljske sadržaje i ponudu, kao na pr.: kulinarske radionice i pripremu jela za pansionske goste, integralni sustav posluživanja obroka, prezentaciju jela kroz komunikaciju s gostima, radionice barskih mješavina, zanimljive programe s predstavnicima Podravke i sl. Od vlasnika OPG Trs obitelji Sever iz Klanjca doznali su obiteljsku priču o vinima i autohtonoj klanječkoj sorti grožda Sokol. Turističku priču uživo doživjeli su u jedinstvenom muzeju na otvorenom - Staro selo Kumrovec, zatim su prošetali stazom među krošnjama u zaštićenom krajobrazu Zelenjaku te se upoznali i s ostalim atrakcijama u okruženju.

Kroz aktivnost učenja temeljenog na radu, željelo se učenicima pokazati specifične uvjete i zahtjeve koji se traže u ugostiteljsko turističkoj struci, ali i uvid u poslovanje ugostiteljskog-turističkog kompleksa takvog kapaciteta poput Termi Tuhelj u svim segmentima. Razvojem svoje karijere učenici mogu upravljati na razne načine, što im je prezentirala naša bivša učenica THK programa Ivana Osrečak, koja je nakon srednješkolskog obrazovanja odabrala Fakultet menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu, a potom je odradila nekoliko godina i stekla praksu u gospodarskom okruženju da bi se ove školske godine pridružila timu ugostiteljsko turističke struke Srednje škole Zabok.

 

Nastavak učenja temeljenog na radu i škole za život u ugostiteljstvu i turizmu u okviru projekta ReCeZa nastavlja se početkom naredne školske godine raznim natjecanjima u struci, kao i studijskim putovanjima, gdje će se učenici opet moći upoznati sa sličnim ugostiteljsko-turističkim kompleksima u Hrvatskoj i inozemstvu. Pri odlasku, učenici su odradili i evaluacijske radionice. Komentirali su svoje sudjelovanje u ljetnoj školi te dali prijedloge i sugestije za buduće takve aktivnosti.

Branka Kralj
voditeljica projekta ReCeZa

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 26. 6. 2021.
preskoči na navigaciju