preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 949925
Ovaj mjesec: 220764
Projekti Europske unije

Radionica Artisan pekarstva u Kul IN Sisak

Nastavnici srednjih škola Zabok i Prelog koje su dio Regionalnih centra za kompetencija u ugostiteljstvu i turizmu ReCeZa iz Zaboka, postali su učenici na tjedan dana. U svrhu profesionalnog razvoja, sudjelovali su na jednotjednom programu Artisan pekarstva u Kulinarskom Institutu Kul IN.

 

 

 


Projekt je realiziran s ciljem da se nastavnike stručnih predmeta srednjih škola upozna s pekarskim proizvodima koji se pripremaju pomoću startera. Na edukaciji se kroz praktične vježbe učilo o fermentaciji i kvascima u pekarstvu te su tako polaznici imali prilike raditi s heljdinim, raženim, kukuruznim i ostalim vrstama brašna. Tijekom programa polaznici su usavršili pripremu artisan kruhova, quicheova, focaccie, kroasana, peciva te drugih slanih i slatkih pekarskih proizvoda.

 

Profesori o programu Artisan pekarstva:

Sve mi se sviđalo, više sam u pekarstvu nego u slastičarstvu i imam bazu u tijestima, ali htjela sam naučiti nešto novo o artisan načinu pripreme. Dobro je učiti nove metode pripreme tijesta i starter kultura jer je to nešto čega u industrijskoj proizvodnji nema. Prenijeti ću sve svojim učenicima i nadam se da ćemo uspješno primijeniti neke od artisan principa već od ove jeseni.

- Gordana Žvorc, Srednja škola Prelog – ReCeZe/Regionalni centar Zabok

 

 

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 15. 7. 2021.




preskoči na navigaciju