preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 949925
Ovaj mjesec: 220764
Projekti Europske unije

Taste the Mediterreanean

Od 06. do 09. listopada u sklopu aktivnosti na projektu ReCeZa – Regionalni Centar Zabok, djelatnici Srednje škole Zabok te tri škole partnera (iz Bjelovara, Preloga i Varaždina) te partnera iz gospodarstva Hotela Kaj iz Marije Bistrice participirali su na Festivalu Taste the Mediterranean koji se održava u Splitu.


Okusi Mediterana je festival, manifestacija kroz koju vrhunski svjetski i domaći chefovi čiji su restorani nagrađeni Michelinovim zvjezdicama i Gault&Millau tokama, demonstriraju umijeća prigotavljanja najfinijih dekicija. U splitskim restoranima Dvor, Kadena, Kinoteka, Hotel Park, Zora bila i Zrno Soli, gostovali su chefovi iz sedam zemalja, a zajedno sa chefovima domaćinima spravljali su mediteranske gala večere od šest slijedova sljubljene s vrhunskim vinima. Održano je niz masterclass radionica na kojima su vrhunski hrvatski i međunarodni chefovi prezentirali svoje kreacije, svjetske trendove u gastronomiji, vinske radionice, održano je nekoliko panel diskusija, degustacija i ostalih događanja.

Na Festivalu Okusi Mediterana sudjelovali su Boris Marković i Renata Tršinski te Andrej Ivankov, iz Srednje škole Zabok. Partnere su zastupali, Nevenka Bosilj i Alen Igrec iz Gospodarske škole Varaždin, Zlatko Pavičić i Igor Grgić iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Danijel Naranđa iz Srednje škole Prelog te Danijela Vitez i Martina Kovačić iz Salve Regina d.o.o. Sudionici su sudjelovali na:

  • šest različitih Masterclassova poznatih chefova s Mishelinovim zvjezdicama i Gault&Millau tokama, iz Španjolske, Francuske, Slovenije i naravno iz Hrvatske.
  • Panel diskusiji „Ugostiteljstvo za vrijeme i nakon COVID-a“
  • Panel diskusiji „Zero waste: važnost upravljanja otpadom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu
  • Panel diskusiji „Uči i ostvari svoje snove“
  • Cooking show-u španjolske chefice Marie Jimenez Latorre koja je prezentirala tradicionalnu Španjolsku kuhinju
  • prezentacijama i degustacijama maslinova ulja te vrhunskih španjolskih i talijanskih vina

Cilj sudjelovanja na ovom festivalu bilo je spoznati nove tehnike i svjetske trendove u gastronomiji, a koji bi se mogli primijeniti u nastavi ugostiteljstva, ali i steći nove poslovne veze kako bi se slični masterclassovi i panel diskusije mogle održati na području regije u kojoj se nalaze Srednja škola Zabok i partnerske škole.

Andrej Ivankov, dipl. oecc.
Voditelj RCKTU-a

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 9. 10. 2021.




preskoči na navigaciju