« Lipanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Profesionalni trening po "hand on" konceptu - ŠKMER Akademija
U sklopu EU projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, Borisu Markoviću, nastavniku stručnih predmeta u SŠ Zabok, omogućena je edukacija tj. profesionalni trening po "hand on" konceptu, kojim su obuhvaćene priprema i prezentacija jela od tune u razdoblju od 20. - 22. rujna 2021. u Splitu. Edukaciju je organizirala i provodila ŠKMER Akademija - platforma stalnih izmjena iskustava i unaprjeđenja vještina i znanja svih zanimanja u ugostiteljstvu, mjesto za kuhare i ugostitelje koji se žele usavršavati, kao i za mlade koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru. U sklopu projekta ovom edukacijom su obuhvaćeni i nastavnici škola partnera: Mirjana Habek (Gospodarska škola Varaždin), Vlado Bogomolec (Srednja škola Prelog) i Igor Grgić (Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.)
Kroz trodnevne radionice, obuhvaćene su sljedeće teme: prepoznavanje pozicija tune, tehnike rezanja tune za različite vrste jela, priprema i posluživanje jela od tune, prezentacija jela od tune, sljubljivanje tune i vina, stručni vođeni obilazak modernog pogona za pripremu i prodaju ribe. Glavni predavač i voditelj treninga i radionica bio je Željko Neven Bremec, predsjednik Udruge ŠKMER.
Pripremio:
Boris Marković