« Lipanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Natjecanje u Termema Tuhelj
U petak, 1. listopada 2021. u Termama Tuhelj, održano je 1. regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko turističke struke u okviru projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, pod nazivom Oživi tradiciju.
Sudionici natjecanja bili su učenici iz Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin, Turističko ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar te domaćin Srednja škola Zabok.
Natjecanju je pristupio 1 učenik iz 4 obrazovna programa - kuhar, konobar, slastičar, THK/HTT, u sljedećim disciplinama:
prigotavljanje glavnog jela za 4 osobe - zadana namirnica (picek)
prigotavljanje regionalne/tradicijske slastice - prema vlastitom izboru
utrka konobara, posluživanje vina i glavnog jela - (povjerenstvu)
prezentacija turističke destinacije Zdravstveni turizam moje regije, povezano uz Svjetski dan turizma, uz situacijska pitanja
Učeničke radove je ocjenjivalo i vrednovalo Povjerenstvo od tri člana:
eksperti iz hotelskih kuća za prvu i drugu disciplinu bili su Danijela Vitez iz Hotela Kaj, Marija Bistrica, Marko Futivić i Mirko Ljubić iz Termi Tuhelj
eksperti za treću disciplinu bili su: Biserka Švigir i Peter Horvat iz Termi Tuhelj i Josip Hodak iz Hotela Sheraton Zagreb
profesori Ekonomskog fakulteta iz Zagreba: Danijela Ferjanić Hodak, Ema Roginić i Oliver Kesar, za turističku disciplinu.
Pobjednici po disciplinama su:
1. disciplina: Prigotavljanje glavnog jela za 4 osobe - Izabel-Leona Kolman iz GŠ Varaždin
2. disciplina: Prigotavljanje regionalne/tradicijske slastice - Ena Kovačić – TUPŠ Bjelovar
3. disciplina: utrka konobara, posluživanje vina i glavnog jela - Luka Tomašić iz SŠ Prelog
4. disciplina: Zdravstveni turizam moje regije Magdalena Deban – SŠ Prelog
Boje Srednje škole Zabok branili su Valentina Žabčić, Luka Benci i Dominik Obrež, koji su zauzeli druga mjesta te Danijela Klanjić koja je sa svojom slasticom zauzela treće mjesto.
ReCeZa - Regionalni centar Zabok kroz projektne aktivnosti organizira natjecanja i smotre učenika čiji je cilj promicanje strukovnog obrazovanja, a glavni zadaci natjecanja su prezentacija učeničkih znanja, vještina i sposobnosti te prezentacija zanimanja i predstavljanje postignuća i praktičnih vještina poslodavcima. Ovo natjecanje je priprema za veća natjecanja u organizaciji RCKTU Zabok te će poslužiti kao testiranje organizacijskih i materijalnih mogućnosti potrebnih za provedbu većih natjecanja, sa više disciplina i većim brojem natjecatelja.
Pripremila:
Branka Kralj