Odgojno obrazovni rad u Srednjoj školi Zabok organiziran je u petodnevnom radnom tjednu u dvije smjene. Prva smjena započinje s radom u 7:10 i završava u 13:00, a poslijepodnevna smjena počinje s radom u 13:00 i traje do 19:00 sati. Prva smjena sastoji se od 14 razrednih odjela i to:
- 8 odjela ekonomista,
- 4 odjela komercijalista,
- 2 odjela prodavača (3.Ta i 3.Tb).
Druga smjena sastoji se od 18 razrednih odjela i to:
- 4 odjela hotelijersko-turistički tehničar,
- 4 odjela turističko-hotelijerski komercijalist,
- 3 odjela kuhara,
- 3 odjela konobara,
- 1 odjel kuhara i konbara (1.U)
- 2 odjela prodavača (1.T i 2.T)
Prikaz izborne nastave u školi:
PREDMET |
RAZRED |
BROJ UČENIKA |
BROJ SATI TJEDNO PO RAZREDU |
Globalno poslovno okruženje |
1 Ea |
24 |
2 |
Obiteljski posao |
1 Eb |
24 |
2 |
Uvod u poslovno upravljanje |
2 Ea |
25 |
2 |
Osnove turizma |
2 Eb |
26 |
2 |
Računovodstvo neprofitnih organizacija |
3 Ea |
25 |
2 |
Upravljanje prodajom |
3 Eb |
25 |
2 |
Analiza financijskih izvješća |
4 Ea |
28 |
2 |
Marketing usluga |
4 Eb |
25 |
2 |
Talijanski jezik |
1 K 2 K 3 K 4 K |
20 22 23 24 |
2 2 2 2 |
Ekologija i održivi razvoj |
1 Ta |
10 |
2 |
Kreativnost u poslovanju |
1 Tb |
11 |
2 |
Prezentacijske vještine |
2 Ta |
13 |
2 |
Aranžiranje i estetsko oblikovanje |
2 Tb |
12 |
2 |
Upravljanje prodavaonicom |
3 T |
16 |
2 |
Vjeronauk |
Svi razredi |
546 |
31 x 1 sat |
Etika |
Svi razredi |
111 |
11 x 1 sat |
EKONOMISTI POSJETILI PODUZETNIČKI CENTAR KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
Autor: Ivana Manojlović, 7. 10. 2024. 14:48
Učenici 2. Ea i 2. Eb razreda posjetili su poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije. Tamo su ih srdačno dočekali gospodin Ranogajec i gospodin Macan koji su učenike proveli kroz centar i održali zanimljiva predavanja.
Hvala gospodinu Ranogajcu na hvalevrijednoj organizaciji i gostoprimstvu naših učenika!
Što su sve učenici vidjeli i doživjeli možete pogledati u videozapisu.
Svjetski dan grljenja šefova
Autor: Ivana Manojlović, 1. 10. 2024. 08:26
Svjetski dan grljenja šefova
30. 9. 2024.
Svi znamo da 5 zagrljaja dnevno pomaže kako bi se čovjek osjećao bolje. Zagrljaj je emocionalni naboj koji jača naš imunološki sustav te je izraz ljubavi i pažnje zbog kojega se druga osoba osjeća sigurno i ugodno.
Grljenjem potičemo oslobađanje oksitocina u mozgu, a on je odgovoran za naš osjećaj sreće i dobroga raspoloženja. Grljenjem se, također, smanjuje osjećaj anksioznosti te smanjuje bol i stres.
Danas nije Dan zagrljaja,
ali je
Svjetski dan grljenja šefova!
Šefovi su ljudi koji često na svojim plećima nose mnoge odgovornosti i brige te im je često radni dan prožet stresom. Oni, osim što brinu za svoje radnike, brinu i da posao teče "glatko" i besprijekorno.
Zbog toga, na današnji Svjetski dan grljenja šefova, učenici 3. htt i njihova razrednica Vlatka Benko organizirali su "grlionu" te, osim što su i sami došli zagrliti našu ravnateljicu, poticali su i ostale učenike i djelatnike da učine isto.
Jer zagrljaj ne košta ništa,
a daje toliko mnogo!
razrednica 3. htt:
Vlatka Benko, prof.
Video je moguće vidjeti na poveznici: https://youtu.be/-zEmlh6-5Lc
[više]
Autor: Ivana Manojlović, 11. 9. 2024. 17:32
Učenici 3.THK i 3.HTT razreda Srednje škole Zabok bili su na maturalnom putovanju 24.-29.8.2024. (Split, Dubrovnik, Budva, Mostar, Sarajevo). Kako im je bilo, pogledajte na videu...
[više]Predavanje "Sigurno mjesto za žene"
Autor: Ivana Manojlović, 9. 5. 2024. 08:37
Karmen Bračić Bunčec
Weekend food festival, Rovinj 20.4.2024.
Autor: Ivana Manojlović, 22. 4. 2024. 14:22
U subotu, 20. travnja u Rovinju u sklopu gastronomske manifestacije Weekend Food Festival održano je finale natjecanja Metro Junior Top Chef i prezentacija pripreme zagorskih štruklja RCKTU Zabok.
Među pet finalista Metro Junior Top Chef natjecanja učenika trećeg razreda ugostiteljskih škola iz pet hrvatskih Regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu natjecao se i učenik naše škole Nino Krizmanić pod vodstvom mentora Zdravka Semenskog. Natjecatelji su u 90 minuta pripremali jedno predjelo i jedno glavno jelo kojim su se odlučili predstaviti stručnom žiriju i brojnim posjetiteljima koji su u živo mogli pratiti proces pripreme jela. Naš se je učenik odlučio predstaviti s Carpaccom od brancina i Rolanim fileom brancina s glaziranim povrćem i kremom od celera.
Za sve njih bila je to prilika da testiraju svoja znanja, kreativnost i sposobnost snalaženja u stresnim situacijama.
Pod budnim okom žirija u kojem su sudjelovali stručnjaci s domaće i inozemne scene: turski chef i direktor istambulskog centra Gatronometro Maximilian J. W. Thomae, chefica Katarina Vrenc iz zagrebačkog Sopala, chef Tibor Valinčić iz zagrebačkog Dubravkinog puta, chef Pantelija Pekić iz zagrebačkog Kluba gastronomada, executive chef u Aminess Hotels & Resorts Matija Bogdan, urednik magazina Dobra hrana Gordan Zečić te Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane METRO Hrvatska.
Prema odluci žirija naš učenik je zauzeo 4. mjesto. Čestitamo ….
[više]Radionica Asertivnost kao odgovor na nasilje
Autor: Ivana Manojlović, 11. 4. 2024. 09:44
Jana Borovčak, prof. slovenskog jezika i bibliotekarstva iz Gradske knjižnice "Ksaver Šandor Gjalski" održala je za naš 1. THK razred radionicu Asertivnost kao odgovor na nasilje. Učenici su bili aktivni i otvoreni za raspravu. Iznijeli su brojne primjere iz svakodnevnog života u kojima možemo primijeniti asertivnost. Naučili su razlikovati asertivnost od pasivnosti, ali i agresivnosti u svakodnevnoj komunikaciji.
[više]
Fantastična suradnja
Autor: Ivana Manojlović, 7. 4. 2024. 20:24
Spoiler alert?! Učenici fantastičnog 3.Ub razreda sa chefom Gretićem na snimanju Hells Kitchen Hrvatska.!
[više]Radionica o začinima kompanije Kotanyi
Autor: Ivana Manojlović, 15. 3. 2024. 08:20
Učenici i nastavnici ugostiteljske struke u prostorima novih praktikuma za ugostiteljstvo, dočekali su predstavnike kompanije Kotanyi, gđu. Matiju Bagur Koljatić i gosp. Dražena Busjaka. Srednja škola Zabok i kompanija Kotanyi započeli su suradnju još 2014. nakon dobro znanog projekta Medenjak uz kavicu.
Našim učenicima 1.THK i 3.THK razreda pružena je prilika da saznaju više o začinima i mogućnostima korištenja istih u gastronomiji, jer su sudjelovali na zanimljivoj prezentaciji i radionici začina te degustaciji jela začinjenih poznatim, nepoznatim i specifičnim začinima i mirodijama. Učenici su imali prilike degustirati razna mala jela poput chilli con carne, pileća krilca i raznjiće na grilu, varijantu pekarskog krumpira, tortilje i dr. pridržavajući se principa zero waste.
Za druge učenike priprema se još niz zanimljivih radionica i događanja.
[više]
Prvi dan nastave 4. rujna 2023.
Autor: Ivana Manojlović, 29. 8. 2023. 09:51
Svi 1. razredi u 7:10 sati (ulazni hol škole):
- ljubazno molimo učenike koji su dužni donijeti liječničke potvrde da ih donesu;
- svi učenici trebaju donijeti originalnu svjedodžbu 8. razreda;
- donijeti pribor za pisanje i bilježnicu
Ostali razredi:
- ekonomisti i komercijalisti (2., 3. i 4. razredi) i 3.TU u 10:00 sati
- kuhari, konobari, HTT i THK (2., 3. i 4. razredi) u 13:00 sati
Upisi u 2., 3. i 4. razred školske godine 2023./2024.
Autor: Ivana Manojlović, 29. 8. 2023. 09:48
Održat će se 30. kolovoza 2023. prema rasporedu:
- u 8:00 sati: kuhari, konobari, hotelijersko-turistički tehničari i turističko-hotelijerski komercijalisti
- u 10:30 sati: ekonomisti, komercijalisti i 3.T U
Na upis učenici trebaju:
- donijeti svjedodžbu prethodnog razreda
- ispuniti prijavnicu (obrazac će dobiti u školi)
- ispuniti potvrde za prijevoz
Raspored razrednih odjela po učionicama bit će izvješen na oglasnoj ploči. Ponijeti sa sobom kemijsku olovku koja piše plavom ili crnom bojom.
[više]Upis polaznika u program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije pružanje ugostiteljskih usluga izvan objekta.
Autor: Ivana Manojlović, 10. 7. 2023. 16:24
Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za upis polaznika u program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije pružanje ugostiteljskih usluga izvan objekta.
Pod opširnije naslazi se JAVNI POZIV i PRIJAVNICA.
[više]