preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 952255
Ovaj mjesec: 654
Ekonomist

ČETVEROGODIŠNJE ZANIMANJE

 

Ekonomist samostalno:

  • planira, organizira i obavlja računovodstvene poslove,
  • poslove kupoprodaje i poslove istraživanja tržišta,
  • poslove primjene marketinškog instrumentarija,
  • bankarske poslove i poslove osiguranja.

 

Mogućnosti zapošljavanja:

  • Opseg poslova i radni zadaci ovise o veličini tvrtke, odnosno organizacije u kojoj ekonomist radi.
  • Ekonomist se specijalizira za određene djelatnosti (trgovina, ugostiteljstvo, proizvodnja, usluge).

 

Nastavak školovanja:

  • Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature.

 

Elementi koji se boduju za upis u zanimanje EKONOMIST :

  • Opći uspjeh od  5. do 8. razreda, ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta : hrvatski jezik, matematika, 1.  strani jezik, povijest, zemljopis, tehnička kultura.

 

 

 

 

Školsko natjecanje strukovnih škola WorldSkills Croatia u disciplinama Računovodstvo i Prodajne vještine

Kroz ESF projekt „ Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovana natjecanja i smotre“ razvijen je cjelokupni koncept novih i unaprijeđenih natjecanja i smotri. Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. Učenici Srednje škole Zabok sudjeluju u natjecanjima WorldSkills Croatia kojima se u skladu s modernim trendovima promiče strukovno obrazovanje, razvoj karijere, važnost vještina i međunarodna suradnja te sama natjecanja mladih. Time se osigurava vidljivost hrvatskih natjecanja učenika strukovnih škola na međunarodnoj razini.


Ove školske godine u obrazovnom sektoru Ekonomija, trgovina i poslovna administracija naši učenici pripremaju se za natjecanja u dvije discipline.

Disciplina Prodajne vještine povezana je s nastavnim planovima, programima i strukovnim kurikulumima zanimanja prodavač, a disciplina Računovodstvo sa zanimanjem ekonomist.

U prvoj fazi natjecanja u disciplini Računovodstvo na školskom natjecanju sudjelovala je Lucija Semper, učenica 4.EA razreda, zanimanje ekonomist. Učenicu je pripremala mentorica nastavnica Helena Kralj. U disciplini Prodajne vještine sudjelovale su Nikolina Bartolić i Lara Horvat, učenice 3. razreda, zanimanje prodavač. Mentor učenica je nastavnik Marko Kralj.

Temeljem ostvarenih bodova i ocjena prosudbenog povjerenstva u drugu fazu natjecanja; izlučno, međužupanijsko natjecanje; koja će se održati u Ekonomskoj i trgovačkoj školi u Čakovcu plasirale su se učenice; Lucija Semper ( 4.EA) u disciplini Računovodstvo te Lara Horvat ( 3.T) u disciplini Prodajne vještine.

Upućujemo čestitke i pohvale učenicima i mentorima te zahvaljujemo organizacijskom i prosudbenom povjerenstvu na uspješno provedenom natjecanju. Također se zahvaljujemo na potpori svim poslodavcima kod kojih učenici obavljaju stručnu i praktičnu nastavu: u svim fazama natjecanja naši partneri imaju važnu ulogu u pripremi učenika. Puno sreće i uspjeha svima u daljnjoj fazi natjecanja.

Gordana Vurnek, dipl.oec
Voditeljica stručnog vijeća nastavnika
ekonomske grupe predmetaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 8. 2. 2022.
preskoči na navigaciju