preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 952253
Ovaj mjesec: 652
Konobar

 

TROGODIŠNJE ZANIMANJE

 

Konobar radi na poslovima:

  • posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
  • obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
  • posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.

 

Mogućnosti zapošljavanja:

  • U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr.

 

Nastavak školovanja:

  • Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita.
  • Nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda).
  • Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita.

 

Elementi koji se boduju za upis u zanimanje KONOBAR:

  • Opći uspjeh  od  5. do 8. razreda , ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika i 1. strani jezik.

 

3. Palačinka kup

U sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Srednje škole Zabok, Karolina Škudar 3.Ub razred i Tomislav Štrumfin 3.Ua razred, sudjelovali su na 3. Palačinka kupu, koji se održao 26. travnja, u organizaciji Srednje škole Viktorovac, na glavnom gradskom trgu u Sisku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Manojlović  datum: 3. 5. 2022. 21:22

16. međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene

U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, učenik 3.Ua razreda, Patrick Šajnički  sudjelovao je na 16. međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene koji se održao u Višoj strukovnoj školi za ugostiteljstvo, wellness i turizam u Bledu u Sloveniji u razdoblju od 5. do 7. travnja 2022. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Manojlović  datum: 10. 4. 2022. 19:40

Prvo mjesto na festivalu Grand Gourmet

Danas, 08.12. o.g., u sklopu projektnih aktivnosti projekta Receza - Regionalni centar Zabok,
Martina Ptujec iz Svetog Križa kod Tuhlja, učenica 3 UA razreda srednje škole Zabok, osvojila je prvo mjesto u natjecanju konobara na festivalu Grand Gourmet, odradivši najbolje filetiranje pečene ribe i posluživanje bijelog vina. Čestitke Martini i mentoru Josipu Hodak na izvrsno odrađenom poslu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Manojlović  datum: 8. 12. 2021. 20:06

Izvješće o stručnoj edukaciji

Dana 22.03.2021. god. održan je treći ciklus radionica u sklopu projekta ¨Maslina, grozd, ječam – edukacijom do prepoznatljivosti ¨ koju provodi Udruga Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska uz podršku Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Manojlović  datum: 15. 4. 2021. 12:23

Terenska nastava Karlovac-Ozalj

Dana 10.4.2019., učenici 1.UA, 2.TA, 2.TB i 1.HTT razreda bili su na terenskoj nastavi u gradu Karlovcu i gradu Ozlju iz predmeta Poznavanje robe i prehrane.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Manojlović  datum: 15. 4. 2019. 10:29
» Arhiva naših vijesti    
 





preskoči na navigaciju