preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 951592
Ovaj mjesec: 222431
Konobar

 

TROGODIŠNJE ZANIMANJE

 

Konobar radi na poslovima:

  • posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
  • obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
  • posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.

 

Mogućnosti zapošljavanja:

  • U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr.

 

Nastavak školovanja:

  • Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita.
  • Nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda).
  • Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita.

 

Elementi koji se boduju za upis u zanimanje KONOBAR:

  • Opći uspjeh  od  5. do 8. razreda , ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika i 1. strani jezik.

 

Izvješće o stručnoj edukaciji

Dana 22.03.2021. god. održan je treći ciklus radionica u sklopu projekta ¨Maslina, grozd, ječam – edukacijom do prepoznatljivosti ¨ koju provodi Udruga Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska uz podršku Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 


 Whisky – radionice održane su u Hotelu Esplanade u Zagrebu uz primjenu svih epidemioloških mjera.

Zajedno s mentorima, Renatom Tršinski i Ivanom Petekom, radionici su prisustvovali i učenici 2.UA razreda Patrick Šajnički i Robert Paradi, te učenica 3.thk razreda, Valentina Žabčić.

Radionica je realizirana u tri dijela:

1. Uvod u škotski whisky

2. Hrast i whisky – najbolji prijatelji

3. Islay – najpoznatiji whisky otok na svijetu

Izrazito strastven i predan predavač Tomislav Ruszkowski istaknuo je razlike između pojedinih whiskyja, ukazao na različite načine proizvodnje, ispričao zanimljive priče iz povijesti whiskyja kao i okolnosti njegova razvoja.

Svi polaznici dobili su potvrde o sudjelovanju na edukaciji koje će moći priložiti u svoje životopise kao dodatno usavršavanje.

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 15. 4. 2021.




preskoči na navigaciju