preskoči na sadržaj

Srednja škola Zabok

 > Upisi  > Konobar
Konobar

 
Junior Barmen kup

 

TROGODIŠNJE ZANIMANJE

 

Konobar radi na poslovima:

  • posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
  • obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
  • posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.

 

Mogućnosti zapošljavanja:

  • U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr.

 

Nastavak školovanja:

  • Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita.
  • Nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda).
  • Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita.

 

Elementi koji se boduju za upis u zanimanje KONOBAR:

  • Opći uspjeh  od  5. do 8. razreda , ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika i 1. strani jezik.

 

 


Prvo mjesto na festivalu Grand Gourmet

Autor: Ivana Manojlović, 8. 12. 2021.

Danas, 08.12. o.g., u sklopu projektnih aktivnosti projekta Receza - Regionalni centar Zabok,
Martina Ptujec iz Svetog Križa kod Tuhlja, učenica 3 UA razreda srednje škole Zabok, osvojila je prvo mjesto u natjecanju konobara na festivalu Grand Gourmet, odradivši najbolje filetiranje pečene ribe i posluživanje bijelog vina. Čestitke Martini i mentoru Josipu Hodak na izvrsno odrađenom poslu.

 




CMS za škole logo
Srednja škola Zabok / Ivana i Cvjete Huis 2, HR-49210 Zabok / ss-zabok.skole.hr / srednjao@inet.hr
preskoči na navigaciju