« Srpanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
ČETVEROGODIŠNJE ZANIMANJE
Turističko-hotelijerski komercijalist radi na:
Mogućnosti zapošljavanja:
Nastavak školovanja:
Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature.
Elementi koji se boduju za upis u zanimanje TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST:
Opći uspjeh od 5. do 8. razreda, ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika, 1. strani jezik, povijest, zemljopis, tehnička kultura.
Radionica izrade macaronsa
U ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok u petak, 24.1.2020. održana je radionica izrade poznatih kolačića macaronsa.
Radionica je bila namijenjena učenicima 4.THK razreda, ali i zaiteresiranim profesorima. Cilj radionice je bio potaknuti učenike da se sami okušaju u izradi poznatih kolačića macaronsa, kako bi možda i sami uvidjeli mogućnosti razvoja vlastite karijere nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja. Radionicu na kojoj su se učenici mogli okušati u izradi macaronsa vodile su gđe Iva i Maja, vlasnice CukerLaba, obrta za proizvodnju slastica, dekoracija i personaliziranih slatkih proizvoda iz Zaboka. Osim, aktivnosti na pripremi i izradi macaronsa, gđa Iva je učenike upoznala s poviješću svjetski poznatih kolačića koji potječu iz Venecije iz 17. stoljeća, a glavna karakteristika im je da se izrađuju samo od bademovog brašna, bjelanjaka i šećera te pune različitim kremama. Učenici su slijedili upute za izradu tijesta, sami pokušali formirati kolačiće i peći ih prema uputama profesionalnih slastičarki. Učenici su slijedeći upute izradili ganache od čokolade kojim su punili kolačiće. Naše gošće su također otkrile mnoge male tajne iz svojega iskustva o izradi raznobojnih macaronsa. Na kraju radionice učenici su mogli probati vlastite macaronse, međutim većina je kolačića ostala na sušenju do ponedjeljka, kad će se napuniti nadjevom-kremom od ganacha.
Verica Komin