preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 952256
Ovaj mjesec: 655
Turističko-hotelijerski komercijalist

ČETVEROGODIŠNJE ZANIMANJE

 

Turističko-hotelijerski komercijalist radi  na:

  • poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga,
  • posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga,
  • animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.

 

Mogućnosti zapošljavanja:

  • U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, turističkim agencijama, turističkim zajednicama, turističkim uredima i sl.

 

Nastavak školovanja:

  • Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature.

 

Elementi koji se boduju za upis u zanimanje TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST:

  • Opći uspjeh  od 5. do 8. razreda,  ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika, 1. strani jezik, povijest, zemljopis, tehnička kultura.

 

Dani poslova u turizmu 2020.

U srijedu 22. siječnja učenici završnih razreda (4.HT, 4.THK, 3.UA, 4.EA I 4.EB) naše škole posjetili i sudjelovali u aktivnostima na manifestaciji Dani poslova u turizmu 2020., koja se održala na Zagrebačkom Velesajmu


U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Ministarstva turizma i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održana su predavanja i radionice za učenike završnih razreda i za nezaposlene, a 85 poslodavaca u turističkom sektoru RH ponudilo je svoje kapacitete i potrebe za zapošljavanjem na tržištu rada, za više od 9 tisuća radnika u turizmu. U okviru manifestacije DPT naša je ravnateljica, gđa Draženka Jurec izvijestila o tijeku provedbe i uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Zabok te o planovima raznih aktivnosti vezanih uz formalno i neformalno obrazovanje, tj. o stučnim edukacijama za razne segmente korisnika obrazovanja i stručnog usavršavanja u RCK Zabok. Naši učenici sudjelovali su u kvizu o programu, razvoju i uspostavi RCK, a posebno su bili inspirirani predati svoje zamolbe i životopise velikim i značajnim turističkim tvrtkama koji su tražili sezonsku radnu snagu. Predstavnici turističkih tvrtki razgovarali su direktno s učenicima, a dodatne informacije učenici su mogli saznati na radionicama koje su odradili stručnjaci za ljudske resurse iz Plave Lagune iz Poreča, iz Maistre - Rovinj, iz Jadranke d.d. Mali Lošinj i dr. Važno je spomenuti da su učenici samostalno mogli prepoznati prilike za zapošljavanje u hrvatskom turizmu i upoznati potencijalne poslodavce iz vodećih turističkih kompanija u RH.

Brankica Kralj

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 27. 1. 2020.
preskoči na navigaciju