2019-10-24 09:08:43 INTERSLAST - 8. Internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva U Termama Tuhelj, 15. listopada 2019. održao se 8. INTERSLAST – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. I ove godine Srednja škola Zabok sudjelovala je na događanju na Interslastu. U Termama Tuhelj 15. listopada 2019. održao se 8. INTERSLAST – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Interslast se sastoji od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju praktične radionice, prezentacije domaćih i stranih proizvođača opreme i slastica, te stručna predavanja. Tema ovogodišnjeg Interslasta je bila: Med u slastičarstvu. Sudjelovalo je više od 300 sudionika: slastičara iz RH, ali i jos desetak zemalja. Naravno kao i svake godine na Interslastu su sudjelovali i učenici srednjih slastičarskih i ugostiteljsko-turističkih škola iz Hrvatske i Slovenije, a bili su tu i članovi udruga koje njeguju izradu tradicionalnih slastica s medom, pčelarskih udruga, proizvođača opreme i sirovina za slastičarstvo. Održano je mnoštvo zanimljivih predavanja s temama vezanim za uvoz meda u Hrvatsku, kvalitetu meda, upotrebu hrvatskog meda u slastičarstvu, upotrebu margarina u slastičarstvu, upotrebu tropa aronije i grožđa u izradi keksa i čajnog peciva… Tijekom dana izmjenjivale su se radionice na kojima je prikazana izrada tradicionalnih slastičarskih proizvoda: zadarskog smokvenjaka, zagorskog medenjaka, korčulanskih klošuna, slovenske potice, slastica iz Tunisa i Nigerije …. Natjecateljski program Interslasta odvijao se prema sljedećim temama: I ove godine Srednja škola Zabok sudjelovala je u aktivnostima događanja na Interslastu. Tako su se učenice 4.THK razreda natjecale u spravljanju torti, medenjaka i medenih pita pod mentorstvom prof. V Komin. Manuela Kolar se natjecala u spravljanju torte s medom (Artslast), a Ivona Vukić i Karolina Valentić su se natjecale u spravljanju medenjaka i medenih pita (Cromed). Učenica Ivona Vukić je osvojila srebrnu medalju za izradu medenjaka prelivenih čokoladom.
Verica Komin, prof.
Nagrađeni čokoladni medenjaci od Ivone Vukić i medena pita Torta od saće Medenjaci i medena pita Medenjaci Medena torta od Manuele Kolar
|
Srednja škola Zabok |