2018-10-15 11:45:32 GASTRONOMSKA RADIONICA U KUL-INU Srednja škola Zabok uključila se u aktivnosti EU projekta Uživam tradicijo iz Programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020 - Uživam tradiciju po kulinarskoj transverzali od Panonije do Jadrana, a kojeg za naše područje provodi Zagorska razvojna agencija. Jedna od projektnih aktivnosti bila je organizacija gastronomskih radionica i posjeta kulinarskom insitutu Kul IN u Sisku. Učenici 3. i 4. razreda ugostiteljsko turističke struke: Ema Frigan, Lea Dobrečević, Lana Blažinić, Štefanija Tušek, Marija Turek, Petra Salatko, Štefanija Šekrst, Lovro Knapić, Lovro Naumovski, Antonio Pavlinić i Ivan Petrinec te pet nastavnika struke bili su gosti Kul IN-a od 5. - 7. listopada. Program stručnog usavršavanja kroz 3-dnevne radionice obuhvaćao je zanimljive teme od pripreme tradicijskih jela suvremenim tehnikama prigotavljanja, do kreiranja menua i osnova sommelijerstva te menagementa u ugostiteljstvu. |
Srednja škola Zabok |