2019-03-26 11:45:57

"BILI SMO TU I TU…" TERENSKA NASTAVA - Venezia, 11. ožujka 2019

Dana 11. ožujka 2019. organizirana je terenska nastava u Veneziu za učenike 1. thk,

1. htt, 1. ua, 2. htt, 2. thk, 3. Ua i 4. htt razreda s osnovnim ciljem praktične primjene toga jezika kojega učenici uče 4 ili 3 godine tijekom svojega srednjoškolskog obrazovanja.

            Učenike je za ovu terensku nastavu već od rujna pripremala voditeljica i organizatorica terenske nastave, profesorica Vlatka Benko i to na razne načine. Učenici svih spomenutih razreda prvo su morali sami prikupiti korisne informacije o Veneziji i njezinim znamenitostima, kao i o čuvenom venecijanskom karnevalu, a potom napraviti Power point prezentacije na zadane teme. Profesorica Benko zatim je odabrala nekoliko prezentatora iz različitih razreda koji sumjesec dana prije odlaska na put u ostalim spomenutim razredima  informirali učenike o znamenitostima, povijesti, cijenama, sigurnom načinu kretanja u gomili turista, o tome što učiniti ukoliko se izgube i sl. te o svim ostalim atrakcijama Venezie. Par tjedana prije polaska na put, učenici su se podijelili u skupine po troje ili četvero učenika te je profesorica prije ulaska u autobus svakoj skupini podijelila zadatke koje su trebali izvršiti tijekom slobodnog vremena koje im je bilo na raspolaganju nakon razgleda grada sa stručnim vodičima. Neke su skupine također imale i bonus zadatak, koji su mogli, ali i nisu morali izvršiti (pronaći kuću Marca Pola i slikati se pored nje), ali koji su dotične skupine s veseljem izvršile.

            Svi učenici su uspješno izvršili zadane zadatke po skupinama, koristili su se aktivno talijanskim jezikom s izvornim govornicima, a posebno nas veseli što su i učenici prvih razreda, koji uče ovaj jezik tek nekoliko mjeseci, također koristili naučeno u praktičnoj primjeni.

            Nakon što su se dojmovi s putovanja malo slegnuli, svaki je razred napisao Izvješće o terenskoj nastavi te su izradili plakate koji krase predvorje naše škole. Nastavi je prisustvovalo 114 učenika i 8 profesora pratitelja koji su se svi vratili s ovog putovanja umorni, ali sretni, s nadom da će i dogodine posjetiti neku novu zanimljivu destinaciju talijanskog govornog područja.
Slike možete pronaći u našoj fotogaleriji.
 


Srednja škola Zabok