2019-04-15 14:10:20

KIKI međunarodni festival dječjeg filma

              Od 8. do 12. travnja u Zaboku se održavao Međunarodni festival dječjeg filma KIKI. Naši učenici sudjelovali su u programu festivala u srijedu i u petak, kada su se prikazivali filmovi prilagođeni za srednjoškolski uzrast. Ukupno je osamdeset učenika ekonomske smjene, koja je bila na nastavi ujutro, pogledalo filmove koji su se natjecali za najboljeg na ovom filmskom festivalu. Gledali smo sljedeće međunarodne kratkometražne igrane i animirane filmove edukativnog sadržaja: Les Zumains, Fauve, Vožnja, Moja gay sestra, Idem van po cigarete i Ronilac.

              Nakon projekcije filmova, održana je metodička rasprava s filmskom kritičarkom Višnjom Vukašinović. Učenici su interpretirali i analizirali filmove i na kraju ih vrednovali ocjenama od jedan do pet. Najbolje su ocijenili kanadski film Fauve redatelja Jeremyja Comtea. Taj film ujedno je i pobjednik ovogodišnjeg KIKI festivala. Učenici su ocijenili da je gluma bila odlična, a glazba, zvukovi i boje krajolika izvrsno su stvorili atmosferu filma koja je pratila radnju. Film govori o dvojici dječaka punih znatiželje i želje za otkrivanjem svijeta i pustolovinom čije naizgled naivno nadmetanje na kraju prerasta u opasnu situaciju koja izmiče kontroli. U većem dijelu filma prisutni su strah, opasnost i teške slutnje.

            Učenici su sa zanimanjem pratili besplatne projekcije filmova suvremene tematike pa se nadamo da ćemo i iduće godine pratiti KIKI festival.


Srednja škola Zabok