2021-03-04 11:36:27

Dan ružičastih majica 24. veljače 2021.

Dan ružičastih majica i ove smo školske godine obilježili u našoj školi i to na dan 24. veljače. Učenici 3. thk razreda i njihova razrednica Vlatka Benko prigodno su ga obilježili.

 

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje Dana ružičastih majica započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato jer je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova ružičasta majica simbolizirala je potporu teško bolesnoj majci. Nositelj cjelokupnog programa i začetnik ideje obilježavanja Dana ružičastih majica u Hrvatskoj (2014. godine) je CEPN (Centar za edukaciju i prevenciju nasilja, Đakovo ).

 

Dan ružičastih majica i ove smo školske godine obilježili u našoj školi i to na dan 24. veljače. Učenici 3. thk razreda i njihova razrednica Vlatka Benko prigodno su ga obilježili slikanjem u ružičastim majicama s učeničkim porukama vršnjacima koji su pretpili neki od oblika nasilja. Također, tijekom virtualnog sata razrednika putem aplikacije Zoom učenici su bili obučeni u ružičaste majice. U znak podrške svima, a ne samo učenicima, koji su ikada bili izloženi nekom vidu nasilja i djelatnici naše škole taj su dan nosili ružičasto.

Vlatka Benko, prof.
Zabok, 24. veljače 2021.

 

 

 

 

 


Srednja škola Zabok