2021-04-15 12:23:14

Izvješće o stručnoj edukaciji

Dana 22.03.2021. god. održan je treći ciklus radionica u sklopu projekta ¨Maslina, grozd, ječam – edukacijom do prepoznatljivosti ¨ koju provodi Udruga Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska uz podršku Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

 Whisky – radionice održane su u Hotelu Esplanade u Zagrebu uz primjenu svih epidemioloških mjera.

Zajedno s mentorima, Renatom Tršinski i Ivanom Petekom, radionici su prisustvovali i učenici 2.UA razreda Patrick Šajnički i Robert Paradi, te učenica 3.thk razreda, Valentina Žabčić.

Radionica je realizirana u tri dijela:

1. Uvod u škotski whisky

2. Hrast i whisky – najbolji prijatelji

3. Islay – najpoznatiji whisky otok na svijetu

Izrazito strastven i predan predavač Tomislav Ruszkowski istaknuo je razlike između pojedinih whiskyja, ukazao na različite načine proizvodnje, ispričao zanimljive priče iz povijesti whiskyja kao i okolnosti njegova razvoja.

Svi polaznici dobili su potvrde o sudjelovanju na edukaciji koje će moći priložiti u svoje životopise kao dodatno usavršavanje.

 

 

 


Srednja škola Zabok