2021-05-14 10:00:14

Projekt „WITH LOVE, ZAGORJE“

Srednja škola Zabok javila se na Javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam, koji je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta. Plan projekta „With love, Zagorje“ je, pokušati mlade dovesti "k nama". Gdje?

Na društvene mreže. Korištenje društvenih mreža kao način promocije turizma postaje sve popularnije iz razloga jer uistinu pruža pozitivne rezultate. Velika većina putnika željenu turističku destinaciju najprije posjećuje virtualno.

 

Poveznice na projekt "With love, Zagorje":
Facebook: https://www.facebook.com/withlovezagorje

Realno je da su blogeri, youtube vloggeri, influenceri nova zanimanja današnjice. Vrijeme je da se to iskoristi u turističke svrhe te da se na zanimljiv i kreativan način promoviraju turistička zanimanja, ali i turistička destinacija Hrvatskog zagorja. Gdje ćemo pronaći najveću koncentraciju današnjih generacija osnovnoškolaca i srednjoškolaca? Odgovor je sasvim očit – online.

Projekt „With love, Zagorje“ planira upravo to. Spojiti društvene mreže i promociju zanimanja. Na društvenim mrežama (facebook, instagram i tik-tok) izrađen je profil pod nazivom projekta With love, Zagorje. Sudionici projekta (učenici) sudjeluju u izradi sadržaja na način da prikupljaju ideje, izrađuju kratka videa, postavljaju recenzije, objavljuju ankete, objavljuju fotografije, pričaju o svojim iskustvima, otvaraju teme u koje će se moći uključiti svi zainteresirani. Stranica je javna, a glavni cilj je okupiti što veću publiku koja će također biti aktivna u smislu da će svi objavljeni sadržaji biti interaktivni.

Na profilima projekta „With love, Zagorje“ provoditi će se i nagradne igre na način da ćemo pratitelje pozvati na sudjelovanje u izazovima kao što su: postavi 'selfie' s, po tvojem mišljenju, najljepšeg zagorskog trga, postavi sliku najboljeg pogleda na Zagorje, Hug a very special tree – postavi sliku, po tvojem mišljenju, najljepšeg drva u Zagorju, Recreate your childhood memories – izaberi sliku iz djetinjstva, otiđi na mjesto na kojem je snimljena i ponovno ju uslikaj da zamijeniš original, postavi sliku šume u Zagorju koja 'kao da je izašla iz bajke', postavi sliku svojeg najdražeg autohtonog zagorskog jela iz djetinjstva, postavi sliku svojeg prvog školskog izleta iz Zagorja, napravi lančić od tratinčica i pošalji nam sliku, posjeti jezero/potok i pošalji nam sliku, postavi sliku s „planinarenja“, postavi sliku Zagorja 'iz visine' (vožnja balonom ili nekom drugom letjelicom), postavi sliku slučajno otkrivenog 'skrivenog' bisera Zagorja, podijeli s nama gdje si doživio najatraktivniji spoj modernog i tradicionalnog u Zagorju, podijeli s nama što možemo učiniti više i bolje za razvoj turizma u Zagorju, podijeli s nama ponudu svojeg (ili tuđeg) OPG-a kako bi se proširio dobar glas, upoznaj nas s radom udruge/društva za koju smatraš da je pridonijela razvoju Zagorja, vrijeme je da upoznamo stare zagorske običaje – podijeli s nama najdraži zagorski običaj, upoznaj nas sa zaboravljenim zagorskim zanatom, kajkavsko narječje treba održavati – ispričaj nam anegdotu koja uključuje kajkavsko narječje, po tvojem mišljenju koja je najljepša crkva u Zagorju (postavi sliku), po tvojem mišljenju koji je najljepši muzej u Zagorju (postavi sliku), po tvojem mišljenju koje su najbolje toplice u Zagorju (postavi sliku) itd.

Pratitelji koji će sudjelovati u izazovima na društvenim mrežama imati će mogućnost osvojiti nagrade. Kriteriji za odabir pratitelja koji je osvojio nagradu ovisiti će o samom izazovu (slučajni odabir, pratitelj s najvećim brojem 'lajkova', pratitelj s najposebnijim komentarom, pratitelj s najoriginalnijim videom, kviz i slično). Neke od nagrada će biti: kupanje u zagorskim termama, ručak, ulaznice za muzeje, paintball i slično.

 

 

 


Srednja škola Zabok