2021-05-22 14:25:48

Karijerno savjetovanje i profesionalno orijentacija - Ekonomski fakultet Sveučilište u Zagrebu

U srijedu, 19. svibnja, održano je predstavljanje Ekonomskog fakulteta za učenike maturalnih razreda Srednje škole Zabok vezano uz nastavak školovanja na Fakultetu. Ekonomski fakultet – Zagreb predstavili su:

  • Prof. dr. sc. Oliver Kesar razgovarao je sa učenicima završnih razreda ekonomista (4. EA) i turističko – hotelijerskih komercijalista (4. THK)
  • Doc. dr. sc. Danijela Ferjanić Hodak održala je predstavljanje Fakulteta učenicima završnih razreda komercijalista (4. K) i hotelijersko – turističkih tehničara (4. HTT)
  • Ema Roginić, mag. oec. održala je predstavljanje Fakulteta učenicima završnog razreda ekonomista (4. EB)

 

 

Razgovor i predstavljanje nastavka školovanja protekao je u odličnom ozračju. Između ostalog učenicima su predstavljene razlike između osoba koje krenu na studij po završetku srednje škole i onih koji odmah krenu raditi poslije srednje škole, kao i nedostaci i prednosti svake od opcija. Zatim su pojašnjeni uvjeti i kriteriji upisa na fakultet (ocjene, državna matura i dodatni bodovi poput natjecanja) te su prezentirani studijski programi kao i razlike u programima vezano uz mogućnosti studiranja poslije završetka preddiplomskih studija.

Naglasak prezentacije bio je na prednostima koje EFZG nudi svojim studentima – od mogućnosti da se postane članom jednog od sveučilišnih sportskih klubova, vrlo dobro opremljenog kampusa pa do mobilnosti studenata u programima poput ERASMUS+ i CEEPUS programa. Predstavnici fakulteta su završili prezentaciju sa informacijama o karijernom centru koji pruža pomoć studentima od pronalaženja prakse, do pripreme razgovora za posao i CV-a, pa sve do dogovaranja intervjua. Zadnja informacija koje su učenici dobili je kontakt fakulteta - od društvenih mreža fakulteta, pa do email adresa predstavnika.

Svaki od učenika je također dobio fizičku presliku prezentacije u papirnatom obliku koji su mogli ponijeti kući.

Voditelj centra kompetentnosti
Andrej Ivankov

 

 


Srednja škola Zabok