2021-06-03 09:23:00

Učenici 2.THK razreda sudjelovali na otvorenju izložbe 15. trijenala zagorskog suvenira

U sklopu projekta „With love, Zagorje“ u subotu, dana 29.05.2021. učenici 2.THK razreda sudjelovali su na otvorenju izložbe 15. trijenala zagorskog suvenira. Tema 15. trijenala su suveniri nadahnuti igračkama. Na izložbi su se predstavljali suveniri obrtnika, umjetnika, amatera i škola iz Hrvatskog zagorja i ostalih dijelova Hrvatske koji simboliziraju autentičnost i tradiciju, ali i inovativnost i suvremenu interpretaciju nematerijalne baštine. 

Izložba je održana u muzeju „Staro selo“ Kumrovec. Osim izložbe učenici su imali priliku razgledati prvi i najpoznatiji hrvatski etno muzej na otvorenom koji otkriva svu draž arhitekture Hrvatskog zagorja s kraja 19. i početka 20. stoljeća. U muzeju su učenici snimili i nekoliko video razglednica.

Nakon toga posjetili smo spomenik hrvatskoj himni „Lijepa naša domovino“ koji se smjestio u značajnom krajobrazu Zelenjak na ulazu u općinu Kumrovec te je okružen ruševinama Cesargrada.

Pokraj spomenika Himni nalazi se jedinstvena Staza kroz krošnje. Navedena novootvorena staza duga je 125 m, s najvećom visinom od 5 m. Duž same staze nalazi se zanimljiva interpretacija biološke raznolikosti Zaštićenoga krajobraza Zelenjak – Risvička i Cesarska gora. Staza uključuje i promatračnicu za ptice u obliku ptičjega gnijezda i ljuljačke, dok podnožje staze krase perunike.

Učenici su sudjelovali u snimanju promotivnih video materijala koji će biti korišten u promotivne svrhe u sklopu projekta „With love, Zagorje“.

 

 

 


Srednja škola Zabok