2021-09-24 10:36:28

Profesionalni trening po "hand on" konceptu - ŠKMER Akademija

U sklopu EU projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, Borisu Markoviću, nastavniku stručnih predmeta u SŠ Zabok, omogućena je edukacija tj. profesionalni trening po "hand on" konceptu, kojim su obuhvaćene priprema i prezentacija jela od tune u razdoblju od 20. - 22. rujna 2021. u Splitu. Edukaciju je organizirala i provodila ŠKMER Akademija - platforma stalnih izmjena iskustava i unaprjeđenja vještina i znanja svih zanimanja u ugostiteljstvu, mjesto za kuhare i ugostitelje koji se žele usavršavati, kao i za mlade koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru. U sklopu projekta ovom edukacijom su obuhvaćeni i nastavnici škola partnera: Mirjana Habek (Gospodarska škola Varaždin), Vlado Bogomolec (Srednja škola Prelog) i Igor Grgić (Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.)

Kroz trodnevne radionice, obuhvaćene su sljedeće teme: prepoznavanje pozicija tune, tehnike rezanja tune za različite vrste jela, priprema i posluživanje jela od tune, prezentacija jela od tune, sljubljivanje tune i vina, stručni vođeni obilazak modernog pogona za pripremu i prodaju ribe. Glavni predavač i voditelj treninga i radionica bio je Željko Neven Bremec, predsjednik Udruge ŠKMER.

 

Pripremio:
Boris Marković


Srednja škola Zabok