2021-11-06 15:30:44

EU BRONCA: Međunarodno natjecanje i konferencija udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola (AEHT-e)

Od 01. do 06. studenog o.g., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Srednje škole Zabok i tri škole partnera na projektu (Srednja škola Prelog, Gospodarska škola Varaždin te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar) sudjelovale su na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola koje se održavalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu u sklopu AEHT-a konferencije.

 

 

Natjecanje je održano u 11 disciplina ugostiteljsko turističkih disciplina, po sistemu timskog natjecanja tj. u svakoj se disciplini natjecalo najamnje dvoje natjecatelja iz raznih država i to na engleskom jeziku. Na natjecanju je sudjelovalo preko 250 učenika iz cijele Europe, a na samoj konferenciji je bilo oko 500 sudionika.

 

Srednja škola Zabok se natjecala u dvije discipline: Dominik Obrež u disciplini Recepcijsko poslovanje (Front office) te Marija Posavec u disciplini Turistička destinacija (Tourist Destination). Mentorica Ivana Osrečak i voditelj centra Andrej Ivankov su pružali potporu učenicima i sudjelovali na konferenciji. Učenike je za natjecanje mentorirala prof. Irena Bilić, u engleskom jeziku.

Svi predstavnici, natjecatelji naših škola pokazali su izvrsne vještine i znanja te se mogu ponositi što odlično branili boje Regije Središnje Hrvatske. Dali su sve od sebe i natjecali se rame uz rame sa najboljim učenicima i studentima iz cijele Europe.

Na kraju iz Tallinna se donose dvije medalje – jedna srebrna medalja, odlazi u Prelog Mateji Munka koja je sa partnericom Hannom Ines iz Austrije briljirala u disciplina Barista u pripremi dva klasična napitka od kave i jednom kavom s potpisom koja se radi na licu mjesta. Druga, brončana medalja, dolazi u Zabok zahvaljujući izvrsnom radu Dominika Obreža koji je sa svojim latvijskim kolegom Rainisom prezentirao rad na recepciji Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn, koji je poslužio kao case study za ovaj dio natjecanja. Osim toga i naša Marija Posavec, sa svojim kolegicama iz Austrije i Cipra, zauzela je izvrsno 4. mjesto disciplini Prezentacija turističke destinacije u konurenciji 12 odličnih timova iz EU.

 

Izvještaj pripremio:

Andrej Ivankov

 


Srednja škola Zabok