2021-11-25 18:17:27

Edukacija ŠKMER Split

U razdoblju od 16. - 19. studenog 2021. god., strukovni nastavnici SŠ Zabok, Tomislav Vranić i Tomislav Kožić, kao i još 4 polaznika partnera (iz Varaždina, Preloga i Bjelovara, te hotela Kaj iz Marije Bistrice) sudjelovali su na edukacijama Ecole Ducasse predjela i glavna jela s tri Michelinove zvjezdice, a sve u okviru EU projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok.

U Splitskom edukacijskom centru - ŠKMER, odražala se edukacija francuske škole, poznatog chefa Alaina Ducasse, a edukacije je vodio chef Florian Gravelle. Svi prisutni polaznici nazočili su izuzetno progresivnoj demonstraciji jela, koja se uslužuju u restoranima sa 3 Mišelinove zvjezdice te je prikazana napredna filozofija i primjena prirodnog koncepta prigotavljanja svih jela. Tako su se na radionici pripremala jela od quinoe, morskih ježeva, škampi, kamenica, morske ribe romba, ali i pačja prsa, janjeći kotleti, juneće pisanice i piletine.

Chef Florian je bio izuzetno jednostavan u objašnjavanju jela i demonstraciji tehnika prigotavljanja, posjeduje veliki telent za prenošenje znanja na druge, ali i strpljenja za tisuće pitanja koja su mu upućena tijekom rada u kuhinji. Iako se na prvi pogled jela ne čine komplicirana, iza svakog tanjura stoji dobro promišljena i razrađena tehnika nastajanja i krajni je proizvod veoma zanimljiv, ukusan i prepun nevjerojatnih kombinacija namirnica i sljubljivanja istih.

Edukacija je bila poseban izazov jer se održala na engleskom jeziku, a nakon edukacije svi polaznici su dobili certifikat o sudjelovanju Sva ostala jela mogu se pogledati na fotografijama.

Uživajte u galeriji fotografija s 3 zvjezdice: https://photos.app.goo.gl/p3aB4YjfTaHacdni8

 

Zabilježio:
Tomislav Kožić

 

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent }


Srednja škola Zabok