2018-12-05 12:00:02

MEĐUNARODNI TJEDAN TALIJANSKE GASTRONOMIJE

Povodom Međunarodnog tjedna talijanske gastronomije, u utorak 20. studenog 2018., u Kulinarskom Institutu KulIn-Sisak, gostovao je talijanski ChefAndreaRuisi, predstavnik nove generacije talijanskih Chefova.

Međunarodni tjedan talijanske gastronomije svečanost je koja se istovremeno održava u preko sto zemalja svijeta i promocija je talijanske kuhinje, vina i slastica, kao i prezentacija običaja i života ljudi s tog područja.

U sklopu kulinarskog showa „Traditionstaken to nextlevel“, ChefRuisi predstavio je gastronomiju rodne Sicilije, najnovije kulinarske trendove, te održao predavanje o slavnoj talijanskoj tjestenini. U zanimljivoj radionici nakon predavanja, ChefRuisi demonstrirao je izradu nekoliko najpoznatijih vrsti talijanskih tjestenina. Svoje bogato iskustvo stečeno u najpoznatijim kuhinjama diljem Italije, nesebično je podijelio s polaznicima ove radionice.

Na radionici su sudjelovali polaznici Instituta KulIn-a, kao i učenici Srednje škole Zabok; Lana Blažinić, Petra Salatko, Lovro Naumovski i Antonio Vrabec, u pratnji mentora Vranić Tomislava.


Srednja škola Zabok