preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 952255
Ovaj mjesec: 654
Projekti

Pokreni se i zabavi se - E-bicikli

Ministarstvo turizma raspisalo je natječaj za srednje škole pod radnim nazivom Promocija zanimanja

U prvom dijelu projektnih aktivnosti sudjelovali su učenici 4. HTT i 4. THK razreda. Zamislili smo aktivnosti u prirodi i to:

  • vođenje turista po biciklističkim rutama, električnim biciklima uz piknik u prirodi,
  • organizaciju viteških igara
  • i ostale aktivnosti.

U prvom dijelu projektnih aktivnosti sudjelovali su učenici 4. HTT razreda: Marta Čavlek, Larisa Finger, Lidija Kadoić, Bruno Penezić i Anja Šaronja te učenici 4. THK razreda: Marin Ivan Cukrov, Antonio Hanž, Meiden Ovčarić, Borna Petrinec, Lucija Turek i Valentina Trčak. Zamislili smo aktivnosti u prirodi i to:

  • vođenje turista po biciklističkim rutama, električnim biciklima uz piknik u prirodi,
  • organizaciju viteških igara
  • i ostale aktivnosti.

 

Suradnju na projektu ponudili smo poduzetnicima koji se bave turizmom i ugostiteljstvom i udrugama koje se bave organizacijom animacije turista i gostiju, koji su nas vrlo rado podržali.

Učenici su predložili moguće biciklističke ture i pripremili se za vođenje turista, a u školskom ugostiteljskom kabinetu pripremili su mali „pinklec“ za piknik. Prvo su učenici 4. HTT razreda proveli aktivnost vođenja turista od Tuheljskih Toplica preko Klanjca do Kumrovca i spomenika Lijepoj našoj, a onda su istu aktivnost tjedan dana kasnije proveli i učenici 4. THK razreda.

 

Kako bi se aktivnosti mogle provesti, morali smo se najprije pripremiti. Unajmili smo električne bicikle s namjerom vođenja turista po rutama turističkih znamenitosti te kulturno-povijesne i tradicijske baštine. Posebno zanimljivo činilo nam se iznajmljivanje e-bicikala http://ebiketour.rent/, jer nije uobičajeno, a gostima nudi rute obilaska turističkih atrakcija uz mogućnost samostalne navigacije vlastitim pametnim telefonom. Taj smo sustav željeli nadograditi vođenim turama pa smo ih osmislili i proveli u praksi. Obišli smo na električnim biciklima nekoliko zagorskih vidikovaca, središte grada Klanjca i njegove kulturno povijesne spomenike te se pripremili za daljnje vođenje turista s pričom o spomeniku Lijepoj našoj i o orguljama nedaleko od spomenika na kojima se mogu odsvirati taktovi himne.

U subotu 3. listopada, učenik Antonio Hanž, kao vodič na električnom biciklu, vodio je turiste koji su uživali razgledavajući turističke atrakcije po osmišljenoj vođenoj biciklističkoj turi od Tuheljskih Toplica preko Klanjca do spomenika Lijepoj našoj, gdje ih je dočekala učenica Marta Čavlek. Ona im je ispričala priču o spomeniku, odsvirala nekoliko taktova hrvatske himne i prošetala s njima po šetnici kroz krošnje, novoj atrakciji napravljenoj nedaleko od spomenika.

Turisti i učenici, u ulozi turističkih vodiča zajedno su otišli na piknik uz rijeku Sutlu pored ugostiteljskog objekta Villa Zelenjak – Ventek. Organizaciju piknika za turiste i učenike preuzela je poduzetnica Dora Greblički Kos. Bio je to izvrstan spoj stvarne ugostiteljske ponude koju turisti mogu pronaći u Villi Zelenjak te dodatne animacije gostiju koju su proveli učenici Srednje škole Zabok.

Cijelu galeriju slika možete pregledati ovdje.

Pripremila: Davorka Gavranić

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 23. 10. 2020.
preskoči na navigaciju