preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 951592
Ovaj mjesec: 222431
Turističko-hotelijerski komercijalist

Razred 4.THK 2021./22.

 

Ugostiteljsko posluživanje

  1. Organizacija i tehnika posluživanja MENU – a br. 1
  2. Organizacija i tehnika posluživanja MENU – a br. 2
  3. Organizacija i tehnika posluživanja MENU – a br. 3
  4. Organizacija i tehnika posluživanja MENU – a br. 4
  5. Organizacija i tehnika posluživanja MENU – a br. 5
  6. Organizacija i tehnika posluživanja svečanog prigodnog obroka – Banquet-a za 100 osoba
  7. Organizacija i tehnika posluživanja svečanog prigodnog obroka – Cocktail – party za 100 osoba
  8. Organizacija i tehnika posluživanja svečanog prigodnog obroka – Hladno – toplog buffet-a za 100 osoba
  9. Organizacija i tehnika posluživanja jednostavnih prigodnih obroka
  10. Dogotavljanje jela kod stola gosta

 

Kuharstvo (sa slastičarstvom)                                
                                                  
Zajedničke teme:

  1.  Sredstva ponude jela
  2.  Osnovna obilježja regionalne kuhinje-Zagorje
  3.  Odabir menua
  • izraditi normative za 10 obroka
  • izračunati prodajnu cijenu jela
  • izračunati maržu (210%)
  • izračunati PDV (13%)
  • izračunati prodajnu cijenu menua za 10 osoba

 

Turistički menu

Menu 1.

 

Rustikalna salata od purice

***

Krepka juha Colbert sa žličnjacima od pšenične krupice

***

Teleći odrezak na tirolski način

Valjušci na pariški način

Zelena salata

***

Doboš torta

Menu 2.

 

Bistra juha od peradi s domaćim rezancima

***

Zapečeni patlidžani „Mali svijet“

 

***

Teleći medaljoni na havajski način

Valjušci od pšenične krupice

Salata od crvenog kupusa

***

Francuska pita s jabukama

 

Menu 3.

 

Salata od hobotnice

***

Krem juha od cvjetače

***

Kosana pisanica

Restani krumpir-kašica od špinata

Miješana salata

***

Voćni kup

Menu 4.

 

Krem juha od rajčice

***

Špageti na mediteranski način

***

Teleći odrezak s pečurkama

Hruskavci od krumpira

Složena salata

***

Voćna salata

 

Menu 5.

 

Bistra riblja juha

***

Zapečeni poriluk

***

Punjene lignje

Kuhani krumpir

Salata od crvenog radiča

***

Sacher torta

 

Menu 6.

 

Talijanska salata

***

Juha od graška s ljevancima

***

Pohani list Colbert

Blitva na dalmatinski način

Zelena salata

***

Odresci od vanilije

Menu 7.

 

Salata od tunjevine

***

Juha od mrkve s rižom

***

Zapečeni savici od kovača na diplomatski način

Krumpir na princezin način

Salata od rikole

***

Palačinke s ananasom

 

 

Menu 8.

 

Salata od hobotnice

***

Teleća ragu juha

***

Kijevski kotlet

Prženi krumpir

Grašak na maslacu

Miješana salata

***

Varenac od čokolade

Menu 9.

 

Domaća goveđa juha sa rezancima

***

Pečeni svinjeći kare

Povrće na maslacu

Zelena salata

***

Savijača od jabuka

 

Menu 10.

 

Poširana jaja na gurmanski

***

Pureća prsa na Orly način

Pirjana riža

Salata od krastavaca

***

Palačinke sa orasima

Nacionalni menu

Menu 1.

 

Zagorska juha od krumpira

***

Zapečeni zagorski štrukli

***

Pečena purica s mlincima

Salata složena

***

Kukuruzna zlijevka

Menu 2.

 

Dinja s pršutom

***

Dalmatinska juha od bakalara

***

Brancin na žaru – blitva

Salata složena

***

Fritule

 

 

Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu

  1. Uspješnost i ekonomska mjerila uspješnosti poslovanja ugostiteljskog poduzeća
  2. Razvoj vjerskog turizma u Hrvatskoj
  3. Organizacija procesnih funkcija hotela XY
  4. Produženje turističke sezone kroz posebne oblike ponude hotela
  5. Hrvatska kulinarska baština kao element turističke ponude
  6. Problemi ljudskih resursa u turizmu
  7. Demografske promjene i njihov utjecaj na turistička kretanja u bližoj budućnosti
  8. Organizacija i poslovanje XY hotela
  9. Klasifikacija i analiza troškova poslovanja ugostiteljskih poduzeća
  10. Menadžment ugostiteljskog poduzeća
  11. Prema prijedlogu učenika

Napomena: uz temu iz predmeta Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu bira se i strani jezik.




preskoči na navigaciju