VODITELJ POSLOVANJA ODJELA HRANE I PIĆA
Cilj programa je stjecanje kompetencija:
- za rad na siguran način, zaštita zdravlja na radu, sprječavanje rizika na radu, ozljeda na radu, profesionalnih bolesti, bolesti u vezi s radom te ostalih materijalnih i nematerijalnih šteta na radu i u vezi s radom u ugostiteljstvu
- potrebnih za uspostavu i primjenu aktivnog odnosa u izgradnji i prikladnom djelovanju u području odjela hrane i pića uz razvijanje praktičnih vještina usmjerenih na razvoj, racionalizaciju i primjenu ostvarivih, inovativnih i kreativnih modela i procedura rada u odjelu HIP-a
- potrebnih u planiranju, organizaciji, raspoređivanju i obavljanju međusobno povezanih poslova
- potrebnih za planiranje materijalnih i kadrovskih resursa za provedbu radnih procesa odjela hrane i pića
- potrebnih za usvajanje vještina organizacije i provedbe događanja u objektima i izvan njih, spoznati važnost banketnog odjela i cateringa u poslovanju objekata
- potrebnih za svladavanje komunikacijskih vještina, komunikacija s gostima i potencijalnim gostima prema etičkim načelima struke, komunikacija na stranom jeziku, u digitalnom okruženju na profesionalan način
- potrebnih za pripremu informacija za oglašavanje na društvenim mrežama te pripremu informacija za izradu brošura kao i informiranje gostiju o dodatnim uslugama ugostiteljskog objekta u cilju povećanja vidljivosti poslovanja i povezivanja s potencijalnim korisnicima kroz promotivne kanale
Program obrazovanja za stjecanje cjelovite kvalifikacije voditelj poslovanja odjela hrane i pića provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1 525 sati.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 222 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 1 034 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 269 sati.
UVJETI UPISA PROGRAMA:
- posjedovanje kvalifikacije na minimalno razini 4.1 iz sektora Turizam i ugostiteljstvo (završena trogodišnja srednja škola) ili ostali sektori – potrebno 5 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu
Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o specijalističkom stručnom usavršavanju za stjecanje cjelovite kvalifikacije Voditelj poslovanja odjela hrane i pića.
ORGANIZATOR DOGAĐANJA/ORGANIZATORICA DOGAĐANJA
Cilj programa je stjecanje:
- kompetencija potrebnih za upoznavanje sa specifičnostima turističke ponude i potražnje te ključnih zakonitosti po kojima djeluju turistička tržišta
- kompetencija potrebnih za poslovnu komunikaciju
- temeljnih znanja vezanih uz istraživanje turističkog tržišta i promociju događanja u turističkoj destinaciji
- kompetencija potrebnih za planiranje i organizaciju raznih događanja u turističkoj destinaciji
- kompetencija potrebnih za provedbu raznih događanja u turističkoj destinaciji
- kompetencija na stranom jeziku u poslovnoj komunikaciji
Program obrazovanja za stjecanje cjelovite kvalifikacije Organizator događanja/ Organizatorica događanja provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1 500 sati.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 355 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 655 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 490 sati.
UVJETI UPISA PROGRAMA:
- posjedovanje cjelovite kvalifikacije na razini 4.2 iz sektora Turizma i ugostiteljstvo (završena četverogodišnja srednja škola)
Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o specijalističkom strukovnom usavršavanju za stjecanje cjelovite kvalifikacije Organizator događanja/ Organizatorica događanja.