Cjelovite kvalifikacije

VODITELJ POSLOVANJA ODJELA HRANE I PIĆA

Cilj programa je stjecanje kompetencija:

  • za rad na siguran način, zaštita zdravlja na radu, sprječavanje rizika na radu, ozljeda na radu, profesionalnih bolesti, bolesti u vezi s radom te ostalih materijalnih i nematerijalnih šteta na radu i u vezi s radom u ugostiteljstvu
  • potrebnih za uspostavu i primjenu aktivnog odnosa u izgradnji i prikladnom djelovanju u području odjela hrane i pića uz razvijanje praktičnih vještina usmjerenih na razvoj, racionalizaciju i primjenu ostvarivih, inovativnih i kreativnih modela i procedura rada u odjelu HIP-a
  • potrebnih u planiranju, organizaciji, raspoređivanju i obavljanju međusobno povezanih poslova
  • potrebnih za planiranje materijalnih i kadrovskih resursa za provedbu radnih procesa odjela hrane i pića
  • potrebnih za usvajanje vještina organizacije i provedbe događanja u objektima i izvan njih, spoznati važnost banketnog odjela i cateringa u poslovanju objekata
  • potrebnih za svladavanje komunikacijskih vještina, komunikacija s gostima i potencijalnim gostima prema etičkim načelima struke, komunikacija na stranom jeziku, u digitalnom okruženju na profesionalan način
  • potrebnih za pripremu informacija za oglašavanje na društvenim mrežama te pripremu informacija za izradu brošura kao i informiranje gostiju o dodatnim uslugama ugostiteljskog objekta u cilju povećanja vidljivosti poslovanja i povezivanja s potencijalnim korisnicima kroz promotivne kanale

Program obrazovanja za stjecanje cjelovite kvalifikacije voditelj poslovanja odjela hrane i pića provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1 525 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od  222 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 1 034 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 269 sati. 

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje kvalifikacije na minimalno razini 4.1 iz sektora Turizam i ugostiteljstvo (završena trogodišnja srednja škola) ili ostali sektori – potrebno 5 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o specijalističkom stručnom usavršavanju za stjecanje cjelovite kvalifikacije Voditelj poslovanja odjela hrane i pića.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA/ORGANIZATORICA DOGAĐANJA

Cilj programa je stjecanje:

  • kompetencija potrebnih za upoznavanje sa specifičnostima turističke ponude i potražnje te ključnih zakonitosti po kojima djeluju turistička tržišta
  • kompetencija potrebnih za poslovnu komunikaciju
  • temeljnih znanja vezanih uz istraživanje turističkog tržišta i promociju događanja u turističkoj destinaciji
  • kompetencija potrebnih za planiranje i organizaciju raznih događanja u turističkoj destinaciji
  • kompetencija potrebnih za provedbu raznih događanja u turističkoj destinaciji
  • kompetencija na stranom jeziku u poslovnoj komunikaciji

Program obrazovanja za stjecanje cjelovite kvalifikacije Organizator događanja/ Organizatorica događanja provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1 500 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 355 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 655 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 490 sati. 

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje cjelovite kvalifikacije na razini 4.2 iz sektora Turizma i ugostiteljstvo (završena četverogodišnja srednja škola)

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o specijalističkom strukovnom usavršavanju za stjecanje cjelovite kvalifikacije Organizator događanja/ Organizatorica događanja.

Skip to content