Mikrokvalifikacije

PRIPREMA HRVATSKIH TRADICIJSKIH SLASTICA

Cilj programa je stjecanje znanja i vještina izrade hrvatskih tradicijskih slastica sukladno pojedinim regijama Republike Hrvatske te stjecanje znanja i dobrih navika iz područja osobne higijene te higijene rada u slastičarstvu i zaštite na radu.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema hrvatskih tradicijskih slastica provodi se redovitom nastavom u trajanju od 150 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 45 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 85 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 20 sati.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pripreme slastica
  • posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (završena osnovna škola)
  • važeća sanitarna iskaznica

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema hrvatskih tradicijskih slastica.

PRIPREMA JELA ZA POSEBNE OBLIKE PREHRANE

Cilj programa je stjecanje znanja i vještina potrebnih za obavljanje procesa vezanih uz važnost povezivanja prehrane i zdravlja te pripremanje jela za posebne oblike prehrane u skladu s prehrambenim potrebama korisnika, usklađujući pritom nutritivnu i energetsku vrijednost obroka.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jela za posebne oblike prehrane provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 50 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 105 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 20 sati.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (završena trogodišnja srednja škola smjera kuhar)
  • sanitarna iskaznica

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jela za posebne oblike prehrane.

PRIPREMA I DEKORIRANJE KAVE

Cilj programa je stjecanje znanja i vještina iz pripreme i posluživanja kave i napitaka od kave, koristeći profesionalnu opremu na pravilan i siguran način uvažavajući pravilan pristup gostu.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i dekoriranje kave provodi se redovitom nastavom u trajanju od 75 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 15 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 45 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 15 sati.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 ili višoj u podsektoru ugostiteljstvo (završena trogodišnja srednja škola)

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o stručnom usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i dekoriranje kave.

PRIPREMA I PROVEDBA TURISTIČKE ANIMACIJE

Cilj programa je stjecanje kompetencija u području pripreme i provedbe aktivnosti turističke animacije, točnije edukativno – kreativnih radionica i kulturno-zabavnih događanja.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i provedba turističke animacije provodi se redovitom nastavom u trajanju od 100 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 20 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 60 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 20 sati.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje cjelovite kvalifikacije na razini 4.1 ili višoj iz sektora Turizam i ugostiteljstvo, Ekonomija i trgovina, Osobne, usluge zaštite i druge usluge (završena trogodišnja srednja škola)
  • strani jezik na razini B1 – dokazuje se javnom ispravom

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i provedba turističke animacije.

PRUŽANJE UGOSTITELJSKIH USLUGA IZVAN OBJEKTA

Cilj programa je stjecanje kompetencija u području organizacije cateringa – priprema hrane u ugostiteljskom objektu, dostava obroka na mjesto posluživanja te posluživanje obroka izvan ugostiteljskog objekta.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije pružanje ugostiteljskih usluga izvan objekta provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 40 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 105 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 30 sati.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje razine 4.1 HKO u podsektoru ugostiteljstva (završena trogodišnja srednja škola)
  • sanitarna iskaznica

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o stručnom usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije pružanje ugostiteljskih usluga izvan objekta.

ODRŽAVANJE OSJETLJIVIH POVRŠINA I UNUTARNJIH PROSTORA SMJEŠTAJNOG OBJEKTA

Cilj programa je stjecanje kompetencija čišćenja, dezinfekcije i održavanja higijene unutarnjih prostora smještajnog objekta koristeći odgovarajuća sredstva i pribor za čišćenje pazeći pritom na pravila zaštite na radu i na osjetljive površine.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije održavanje osjetljivih površina i unutarnjih prostora smještajnog objekta provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 30 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 125 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 20 sati.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (završena osnovna škola)
  • punoljetnost
  • važeća sanitarna iskaznica

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije održavanje osjetljivih površina i unutarnjih prostora smještajnog objekta.

KOMUNIKACIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

Cilj programa je stjecanje kompetencija povezanih s osnovama, specifičnostima i trendovima digitalne komunikacije na društvenim mrežama u turističkoj djelatnosti. Također, polaznici će usvojiti specifična znanja i vještine koje uključuju pripremanje, kreiranje i analiziranje uspješne digitalne marketinške komunikacije na primarnim društvenim mrežama za turističku uslugu.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije komunikacija na društvenim mrežama u turizmu i ugostiteljstvu provodi se redovitom nastavom u trajanju od 150 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 52 sata, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 70 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 28 sati.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje cjelovite kvalifikacije minimalno na razini 4.1 ili višoj u sektoru turizam i ugostiteljstvo (završena trogodišnja srednja škola)

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o stručnom usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije komunikacija na društvenim mrežama u turizmu i ugostiteljstvu.

IZRADA DIGITALNIH SADRŽAJA ZA TURISTIČKU PROMOCIJU

Cilj programa je stjecanje kompetencija u području izrade fotografije i video-zapisa te stjecanje znanja i vještina u području promotivnih aktivnosti na društvenim mrežama, vodeći računa da se određeni turistički proizvod putem određene društvene mreže usmjeri prema ciljanom tržištu.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije izrada digitalnih sadržaja za turističku promociju provodi se redovitom nastavom u trajanju od 100 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 25 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 60 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 15 sati.

 UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 ili višoj u sektoru turizma i ugostiteljstva (završena trogodišnja srednja škola)

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije izrada digitalnih sadržaja za turističku promociju.

Skip to content