Neformalni programi

EKOLOŠKI PRISTUPI U ISKORIŠTAVANJU HRANE U KUHARSTVU

Program neformalnog obrazovanja Ekološki pristupi u iskorištavanju hrane u kuharstvu provodi se hibridnim modelom izvođenja u trajanju od 50 sati odnosno kombinacijom izvođenja programa uživo i na daljinu u realnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se kombinacijom tri oblika nastave: predavanjima u trajanju od 8 sati, praktičnim radom u trajanju od 33 sata te samostalnim radom polaznika u trajanju od 9 sati.

Cilj programa je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za racionalno i ekološki prihvatljivo iskorištavanje hrane u kuharstvu. Polaznici će učiti o zelenoj održivosti u kuhinjskim radnim procesima, uključujući primjenu osnovnih standarda i zakonske regulative zaštite okoliša u kuhinji, osmišljavanje procedura racionalne potrošnje energenata i namirnica, razvoj društveno odgovornog ponašanja u kuhinjskim procesima te integraciju ekoloških rješenja u odlaganju i razvrstavanju kuhinjskog otpada.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • kvalifikacija na razini 4.1 (sektora turizma i ugostiteljstva ili 3 godine radnog iskustva u sektoru turizma i ugostiteljstva)

Svakom polazniku nakon uspješnog završetka programa izdaje se Potvrda o stečenom neformalnom programu obrazovanja Ekološki pristupi u iskorištavanju hrane u kuharstvu.

POVEZIVANJE VINA I GASTRONOMSKE PONUDE

Program neformalnog obrazovanja Povezivanje vina i gastronomske ponude provodi se hibridnim modelom izvođenja u trajanju od 75 sati odnosno kombinacijom izvođenja programa uživo i na daljinu u realnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se kombinacijom tri oblika nastave: predavanjima u trajanju od 21 sata, praktičnim radom u trajanju od 37 sati te samostalnim radom polaznika u trajanju od 17 sati.

Cilj programa je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za racionalno i kreativno povezivanje vina i gastronomske ponude. Polaznici će učiti o različitim vrstama vina, principima kušanja i ocjenjivanja vina, kao i o tehnikama povezivanja vina s hranom. Praktični dio programa odvijat će se kod poslodavca u ugostiteljskom objektu i/ili specijaliziranoj učionici/praktikumu sa svim potrebnim sredstvima za povezivanje vina i gastronomske ponude. Polaznici će imati priliku primijeniti stečena znanja kroz stvaranje vinskih karata, organizaciju vinskih degustacija i optimizaciju ponude hrane u kombinaciji s vinom.

UVJETI UPISA PROGRAMA:

  • kvalifikacija na razini 1 HKO (završena osnovna škola)
  • navršenih 18 godina

Svakom polazniku nakon uspješnog završetka programa izdaje se Potvrda o stečenom neformalnom programu obrazovanja Povezivanje vina i gastronomske ponude.

Skip to content