

rcktu-zabok.hr
HUB digitalna platforma

Projekt Biram održivo! Šetnja Ksaverovom stazom
Ponedjeljak, 19. svibnja 2025. Šetnja Ksaverovom stazom uz promišljanje o potencijalima za razvoj održivog turizma na pitomim brežuljcima Zaboka i okolice Početak tjedna i predivno sunčano jutro iskoristili smo za šetnju Ksaverovom stazom. To je pješački put koji...
Srednjoj školi Zabok odobren novi Erasmus+ projekt vrijednosti 77.414,00 EUR
Srednja škola Zabok - Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, dobila je odobrenje za novi Erasmus+ projekt „Mobilnost za karijeru - strukovno obrazovanje i osposobljavanje za nove generacije“. Ovaj projekt osigurava mobilnost učenika u svrhu...
NASTAVAK OBRAZOVANJA nakon završene trogodišnje strukovne škole – šk. god. 2025./2026.
NASTAVAK OBRAZOVANJA
Mladi repaju za čišći svijet!
Šizovci kroz međupredmetnu suradnju s umjetničkim predmetima i etikom udružili su snage, kreativnost i glas kako bi na originalan način progovorili o jednoj od najvažnijih tema današnjice – zaštiti okoliša!Kroz vlastitu pjesmu i rep poruku, žele potaknuti svoje...


Eksperimentalni programi
Pomoćni ugostitelj radi na:
- odjelu hrane i pića
- hotelskom domaćinstvu.
Tehničar za ugostiteljstvo radi na:
- poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga
- posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga
- animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.
Programi iz sektora ekonomija i trgovine
Ekonomist samostalno:
- planira, organizira i obavlja računovodstvene poslove,
- poslove kupoprodaje i poslove istraživanja tržišta,
- poslove primjene marketinškog instrumentarija,
- bankarske poslove i poslove osiguranja.
- nabavlja i prodaje robu trgovačkim i proizvodnim gospodarskim subjektima,
- organizira skladištenje i isporuku (transport, špediciju i osiguranje) te naplaćuje prodano.
Prodavač samostalno:
- komunicira, prodaje, preuzima i priprema robu, te
- održava opremu i strojeve za prodaju u skladu s internim i vanjskim standardima i propisima.
Programi iz sektora ugostiteljstva i turizma
Hotelijersko-turistički tehničar radi na:
- poslovima rezervacija, prodaje i skrbi oko prihvata, smještaja, boravka, odjave i ispraćaja gosta,
- na poslovima posredništva, specijalističke prodaje, turističkog informiranja, destinacijskog menadžmenta i sl.
Turističko-hotelijerski komercijalist radi na:
- poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga,
- posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga,
- animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.
Kuhar radi na poslovima:
- pripremanja, prigotavljanja i prodaje svih vrsta toplih i hladnih jela, raznih tipova, vrsta i područja u gastronomiji: wellness-programa, nacionalne, vegetarijanske ili riblje kuhinje, show cookinga i dr.
Konobar radi na poslovima:
- posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
- obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
- posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.
Aktualni projekti

EPAS
Škola ambasador EU parlamenta

@School
Školski časopis na engleskom jeziku

Projekt Biram održivo
Financiran sredstvima Ministrastva turizma i sporta

ERASMUS+
Erasmus+ je EU-ov program za potporu obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu u Europi.
Najave događanja
Studeni 2025.
5. Dani turizma i ugostiteljstva
U mjesecu studenom organizirat će se 5 sajam turizma i ugostiteljstva Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju.

Svibanj 2026.
23. Mali Gastro
