Srednja škola Zabok

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu

Školsko natjecanje iz kuharstva „Mirisi karbonare“

Datum objave: 19.11.2025.
Kategorija: Nastava | Natjecanja | Vijesti

12.11.2025. održano je školsko natjecanje iz kuharstva pod nazivom „Mirisi karbonare“, na kojem je snage odmjerilo 12 učenika iz  3.U razreda koji su bili raspoređeni u parove. Učenici su pokazali svoje vještine pripremajući karbonaru sa začinima i  domaćom tjesteninom.

Stručni žiri, sastavljen od profesora kuharstva i  prehrane ocjenjivao je jela prema kriterijima poput izgled jela, okus, higijena, prezentacija jela te se također ocjenjivala tehnika pripreme. Učenici su pokazali zavidno kulinarsko umijeće i kreativnost, a atmosfera za vrijeme natjecanja je bila ispunjena timskim duhom i željom za što bolje prezentiranje svog jela.

Zlatnu kuhaču za najbolju karbonaru osvojili su Vuđan Gabrijel i Habajec Luka. Drugo mjesto zauzeli su učenici Martinić Mirna i Mlinarić Matija, a treće su bile Spevec Patricija i Golub Vlatka.

Natjecanje je završeno svečanom dodjelom zlatnih kuhača pobjednicima kao i zahvalnicama svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju. Učenici za prva tri mjesta nagrađeni su slatkom nagradom kojom su počastili sve prisutne. Nastavnici su izrazili zadovoljstvo i ponos zbog truda i zalaganja svojih učenika te su ih potaknuli na daljnje usavršavanje kulinarskih vještina.

Ocjenjivači: Tomislav Kožić, Zdravko Semenski, Nikolina Greblički Pavlek i Darija Vrdoljak

Skip to content