Učenici 3 THK i 2 ETU razreda, te njihovi nastavnici Tomislav Vranić, Tomislav Kožić, Josip Hodak i Ivan Petek, a u sklopu nastave Ugostiteljskog posluživanje i Kuharstva kroz principe modularne nastave, odradili su terensku nastavu u Restoranu, pansionu i vinariji ¨Vuglec Breg¨.
Ciljevi nastave ispunjeni su kroz nova iskustva, informiranje i inspiriranje učenika za rad u ugostiteljstvu i turizmu, upoznavanje načina uzgoja vinove loze i održavanje autohtoni i ostalih sorti vinove loze, upoznavanje tehnoloških postupaka dobivanja mirnih i pjenušavih vina, upoznavanje trendova i noviteta u prezentaciji i nuđenju vina, mogućnostima zapošljavanja te druženju učenika, nastavnika te djelatnika vinoteke ¨Vuglec Breg¨.
Radionicu za učenike i njihove nastavnike odradila je gđa. Jasminka Šaško, inženjer agronomije i stalna zaposlenica u Vinariji ¨Vuglec Breg¨.
Učenici su pripremali Terensku nastavu kroz obradu nastavnih sadržaja iz područja turizma i ugostiteljstva, izradu prezentacija na temu; Uzgoj vinove loze, prerade grožđa, procesa dobivanja mošta – vina, degustacija, prezentacija i posluživanje vina i demonstraciju pojedinih faza tehnološkog procesa.
Ivan Petek, mag.oec.










