![](https://ss-zabok.skole.hr/wp-content/uploads/sites/868/2024/07/Eksperimentalni-program-TEHNICAR-ZA-UGOSTITELJSTVO-1024x852.jpg)
ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM – Eksperimentalni program
TEHNIČAR ZA UGOSTITELJSTVO radi na:
- poslovima rezervacija turističkih usluga, pružanja i prodaje ugostiteljskih usluga,
- posredovanja, prodaje i pružanja drugih turističkih usluga,
- animacije gostiju, u seoskom, nautičkom i drugim oblicima turizma.
Mogućnosti zapošljavanja:
- U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, turističkim agencijama, turističkim zajednicama, turističkim uredima i sl.
Nastavak školovanja:
- Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature.
Elementi koji se boduju za upis u zanimanje TEHNIČAR ZA UGOSTITELJSTVO:
- Opći uspjeh od 5. do 8. razreda, ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika, 1. strani jezik, povijest, zemljopis, tehnička kultura.
![](https://ss-zabok.skole.hr/wp-content/uploads/sites/868/2024/07/Nastavni_plan_Tehnicar-za-ugostieljstvo_OO-1.png)
![](https://ss-zabok.skole.hr/wp-content/uploads/sites/868/2024/07/Nastavni_plan_Tehnicar-za-ugostieljstvo_ST.png)