![](https://ss-zabok.skole.hr/wp-content/uploads/sites/868/2024/07/Konobar-572x1024.jpeg)
Junior Barmen kup
TROGODIŠNJI PROGRAM
Konobar radi na poslovima:
- posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
- obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
- posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.
Mogućnosti zapošljavanja:
- U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr.
Nastavak školovanja:
- Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita.
- Nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda).
- Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita.
Elementi koji se boduju za upis u zanimanje KONOBAR:
- Opći uspjeh od 5. do 8. razreda , ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika i 1. strani jezik.
![](https://ss-zabok.skole.hr/wp-content/uploads/sites/868/2024/07/Konobar_OPP.png)