Turističko-hotelijerski komercijalist

TEME ZA ZAVRŠNI RAD  4.THK 2023./24.

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA U UGOSTITELJSTVU

  1. Upravljanje imovinom u ugostiteljstvu
  2. Demografske promjene i njihov utjecaj na turistička kretanja u bližoj budućnosti
  3. Turistički razvoj slabije razvijenih zemalja
  4. Razvoj termalnog turizma u Hrvatskom zagorju
  5. Strategija razvoja turizma grada/županije  XY
  6. Potencijal razvoja seoskog turizma u Hrvatskom zagorju
  7. Razvoj turizma – pogled u budućnost
  8. Medicinski i spa turizam – primjeri regionalnog razvoja
  9. Planiranje marketinških aktivnosti turističke destinacije
  10. Zimski turizam – izazovi i ograničenja razvoja
  11. Utjecaj turizma na razvoj gastronomskih destinacijskih proizvoda
  12. Trendovi u međunarodnim putovanjima i utjecaji na hrvatski turizam

UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

  1. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 1
  2. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 2
  3. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 3
  4. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 4
  5. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 5
  6. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 6
  7. Vino i sommelijerstvo
  8. Priprema i posluživanje mješanih pića u baru
  9. Organizacija i tehnike posluživanja Cocktail party za 100 osoba
  10. Organizacija i tehnike posluživanjna svečanog Buffeta za 100 osoba
  11. Organizacija i tehnike posluživanja banqueta za 100 osoba

KUHARSTVO (sa slastičarstvom)

TURISTIČKI MENI

MENI 1.
Marinirani patlidžani
***
Juha od špinata
***
Pirjana goveđa pržolica u pikantnom umaku
Restani krumpir
Salata od mrkve
***
Parfe od čokolade 
MENI 2.
Pašteta od patlidžana
***
Juha od bijelog graha
***
Pirjana svinjska pečenica s kuminom
Gratinirani krumpir
Salata od rotkvica
***
Semifredo od lješnjaka 
MENI 3.
Juha od poriluka
***
Zeleni rezanci
***
Teleći sote u krem umaku
Domaći pljukanci
Salata od kelja
***
Palačinke s bademima 
MENI 4.
Juha od riže s povrćem
***
Trganci sa sirom
***
Popržena goveđa pisanica na mađarski način
Njoki od cikle
Salata od mahuna
***
Sladoled od buče 
MENI 5. 
Juha od graška s mahunama
***
Špageti na milanski način
***
Odrezak od špinata, umak od luka
Povrće na žaru
Salata od pečenih paprika
***
Nabujak s narančom 
MENI 6. 
Juha od ječma
***
Rižot na milanski način
***
Chateaubriand Victor Hugo, madera umak
Glazirane šparoge
Salata od krastavaca
***
Torta od oraha 
MENI 7.
Salata od hobotnice
***
Krem juha od cvjetače
***
Kosana pisanica
Restani krumpir-kašica od špinata
Miješana salata
***
Voćni kup 
MENI 8.
Krem juha od rajčice
***
Špageti na mediteranski način
***
Teleći odrezak s gljivama
Hrustavci od krumpira
Složena salata
***
Voćna salata 
MENI 9.
Bistra riblja juha
***
Zapečeni poriluk
***
Punjene lignje
Kuhani krumpir
Salata od  crvenog radiča
Zelena salata
***
Sacher torta 
MENI 10.
Talijanska salata
***
Juha od graška s ljevancima
***
Pohani list Colbert
Blitva na dalmatinski način
Zelena salata
***
Krema od vanilije  
MENI 11.
Salata od tunjevine
***
Juha od mrkve s rižom
***
Zapečeni kovač na diplomatski način
Krumpir na princezin način
Salata od rikole
***
Palačinke s ananasom 
MENI 12.
Salata od hobotnice
***
Teleća ragu juha
***
Kijevski kotlet
Prženi krumpir, grašak na maslacu
Miješana salata
***
Varenac od čokolade 
MENI 13.
Domaća goveđa juha s rezancima
***
Rižot s vrganjima
***
Pečeni svinjeći kare
Povrće na maslacu
Zelena salata
***
Savijača od jabuka 
MENI 14.
Juha od boba
***
Poširana jaja na gurmanski
***
Pureća prsa na Orly način
Pirjana riža
Salata od krastavaca
***
Doboš torta 
Skip to content