« Srpanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Odgojno obrazovni rad u Srednjoj školi Zabok organiziran je u petodnevnom radnom tjednu u dvije smjene. Prva smjena započinje s radom u 7:10 i završava u 13:00, a poslijepodnevna smjena počinje s radom u 13:00 i traje do 19:00 sati. Prva smjena sastoji se od 14 razrednih odjela i to:
Druga smjena sastoji se od 18 razrednih odjela i to:
Prikaz izborne nastave u školi:
PREDMET |
RAZRED |
BROJ UČENIKA |
BROJ SATI TJEDNO PO RAZREDU |
Globalno poslovno okruženje |
1 Ea |
24 |
2 |
Obiteljski posao |
1 Eb |
24 |
2 |
Uvod u poslovno upravljanje |
2 Ea |
25 |
2 |
Osnove turizma |
2 Eb |
26 |
2 |
Računovodstvo neprofitnih organizacija |
3 Ea |
25 |
2 |
Upravljanje prodajom |
3 Eb |
25 |
2 |
Analiza financijskih izvješća |
4 Ea |
28 |
2 |
Marketing usluga |
4 Eb |
25 |
2 |
Talijanski jezik |
1 K 2 K 3 K 4 K |
20 22 23 24 |
2 2 2 2 |
Ekologija i održivi razvoj |
1 Ta |
10 |
2 |
Kreativnost u poslovanju |
1 Tb |
11 |
2 |
Prezentacijske vještine |
2 Ta |
13 |
2 |
Aranžiranje i estetsko oblikovanje |
2 Tb |
12 |
2 |
Upravljanje prodavaonicom |
3 T |
16 |
2 |
Vjeronauk |
Svi razredi |
546 |
31 x 1 sat |
Etika |
Svi razredi |
111 |
11 x 1 sat |
Radionica izrade macaronsa
U ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok u petak, 24.1.2020. održana je radionica izrade poznatih kolačića macaronsa.
Radionica je bila namijenjena učenicima 4.THK razreda, ali i zaiteresiranim profesorima. Cilj radionice je bio potaknuti učenike da se sami okušaju u izradi poznatih kolačića macaronsa, kako bi možda i sami uvidjeli mogućnosti razvoja vlastite karijere nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja. Radionicu na kojoj su se učenici mogli okušati u izradi macaronsa vodile su gđe Iva i Maja, vlasnice CukerLaba, obrta za proizvodnju slastica, dekoracija i personaliziranih slatkih proizvoda iz Zaboka. Osim, aktivnosti na pripremi i izradi macaronsa, gđa Iva je učenike upoznala s poviješću svjetski poznatih kolačića koji potječu iz Venecije iz 17. stoljeća, a glavna karakteristika im je da se izrađuju samo od bademovog brašna, bjelanjaka i šećera te pune različitim kremama. Učenici su slijedili upute za izradu tijesta, sami pokušali formirati kolačiće i peći ih prema uputama profesionalnih slastičarki. Učenici su slijedeći upute izradili ganache od čokolade kojim su punili kolačiće. Naše gošće su također otkrile mnoge male tajne iz svojega iskustva o izradi raznobojnih macaronsa. Na kraju radionice učenici su mogli probati vlastite macaronse, međutim većina je kolačića ostala na sušenju do ponedjeljka, kad će se napuniti nadjevom-kremom od ganacha.
Verica Komin