preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 952253
Ovaj mjesec: 652
Nastava

Odgojno obrazovni rad u Srednjoj školi Zabok organiziran je u petodnevnom radnom tjednu u dvije smjene. Prva smjena započinje s radom u 7:10 i završava u 13:00, a poslijepodnevna smjena počinje s radom u 13:00 i traje do 19:00 sati. Prva smjena sastoji se od 14 razrednih odjela i to:

  • 8 odjela ekonomista,
  • 4 odjela komercijalista,
  • 2 odjela prodavača (3.Ta i 3.Tb).

Druga smjena sastoji se od 18 razrednih odjela i to:

  • 4 odjela hotelijersko-turistički tehničar,
  • 4 odjela turističko-hotelijerski komercijalist,
  • 3 odjela kuhara,
  • 3 odjela konobara,
  • 1 odjel kuhara i konbara (1.U)
  • 2 odjela prodavača (1.T i 2.T)

 

Prikaz izborne nastave u školi:

 

PREDMET

RAZRED

BROJ

UČENIKA

BROJ SATI TJEDNO PO RAZREDU

Globalno poslovno okruženje

1 Ea

24

2

Obiteljski posao

1 Eb

24

2

Uvod u poslovno upravljanje

2 Ea

25

2

Osnove turizma

2 Eb

26

2

Računovodstvo neprofitnih organizacija

3 Ea

25

2

Upravljanje prodajom

3 Eb

25

2

Analiza financijskih izvješća

4 Ea

28

2

Marketing usluga

4 Eb

25

2

 

Talijanski jezik

1 K

2 K

3 K

4 K

20

22

23

24

2

2

2

2

Ekologija i održivi razvoj

1 Ta

10

2

Kreativnost u poslovanju

1 Tb

11

2

Prezentacijske vještine

2 Ta

13

2

Aranžiranje i estetsko oblikovanje

2 Tb

12

2

Upravljanje prodavaonicom

3 T

16

2

Vjeronauk

Svi razredi

546

31 x 1 sat

Etika

Svi razredi

111

11 x 1 sat

Radionica izrade macaronsa

U ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok u petak, 24.1.2020. održana je radionica izrade poznatih kolačića macaronsa.


Radionica je bila namijenjena učenicima 4.THK razreda, ali i zaiteresiranim profesorima. Cilj radionice je bio potaknuti učenike da se sami okušaju u izradi poznatih kolačića macaronsa, kako bi možda i sami uvidjeli mogućnosti razvoja vlastite karijere nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja. Radionicu na kojoj su se učenici mogli okušati u izradi macaronsa vodile su gđe Iva i Maja, vlasnice CukerLaba, obrta za proizvodnju slastica, dekoracija i personaliziranih slatkih proizvoda iz Zaboka. Osim, aktivnosti na pripremi i izradi macaronsa, gđa Iva je učenike upoznala s poviješću svjetski poznatih kolačića koji potječu iz Venecije iz 17. stoljeća, a glavna karakteristika im je da se izrađuju samo od bademovog brašna, bjelanjaka i šećera te pune različitim kremama. Učenici su slijedili upute za izradu tijesta, sami pokušali formirati kolačiće i peći ih prema uputama profesionalnih slastičarki. Učenici su slijedeći upute izradili ganache od čokolade kojim su punili kolačiće. Naše gošće su također otkrile mnoge male tajne iz svojega iskustva o izradi raznobojnih macaronsa. Na kraju radionice učenici su mogli probati vlastite macaronse, međutim većina je kolačića ostala na sušenju do ponedjeljka, kad će se napuniti nadjevom-kremom od ganacha.

Verica Komin

 

 

 

 


Priloženi dokumenti:
Izvijesce_macaronsi_24012020.docx (137.61 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 27. 1. 2020.




preskoči na navigaciju