« Kolovoz 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
8. INTERNACIONALNI KONGRES SLASTIČARSTVA, SLADOLEDARSTVA I KONDITORSTVA - INTERSLAST
U Termama Tuhelj 15. listopada 2019. održao se 8. INTERSLAST – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Interslast se sastoji od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju praktične radionice, prezentacije domaćih i stranih proizvođača opreme i slastica, te stručna predavanja.
Tema ovogodišnjeg Interslasta je bila: Med u slastičarstvu. Sudjelovalo je više od 300 sudionika: slastičara iz RH, ali i jos desetak zemalja. Naravno kao i svake godine na Interslastu su sudjelovali i učenici srednjih slastičarskih i ugostiteljsko-turističkih škola iz Hrvatske i Slovenije, a bili su tu i članovi udruga koje njeguju izradu tradicionalnih slastica s medom, pčelarskih udruga, proizvođača opreme i sirovina za slastičarstvo.
I ove godine Srednja škola Zabok sudjelovala je u aktivnostima događanja na Interslastu. Tako su se učenice 4.THK razreda natjecale u spravljanju torti, medenjaka i medenih pita pod mentorstvom prof. V Komin. Manuela Kolar se natjecala u spravljanju torte s medom (Artslast), a Ivona Vukić i Karolina Valentić su se natjecale u spravljanju medenjaka i medenih pita (Cromed).
Učenica Ivona Vukić je osvojila srebrnu medalju za izradu medenjaka prelivenih čokoladom.