preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 541753
Ovaj mjesec: 10006
Događanja

Međunarodni dan darivanja knjigom Vijest ima dokument u privitku

Kahoot kviz Hrvatska kultura

           U školskoj knjižnici obilježili smo 14. veljače 2020. Međunarodni dan darivanja knjigom. Tom prigodom darivali smo knjigom najaktivnije čitatelje školske knjižnice u 2019. godini prema dobivenim statistikama knjižničnog programa Metel. 

           Najaktivnija čitateljica je profesorica hrvatskog jezika Dubravka Krznar sa šesnaest pročitanih knjiga, a drugo mjesto pripalo je učenici 3. HT razreda Valentić Patriciji koja je pročitala devet knjiga. Također, osmišljen je prigodan program dodjele nagrada. Učenici 2. EA razreda rješavali su Kahoot kvizove naziva Hrvatska kultura i Hrvatski jezik. Pobjednike kvizova, timove TAM i Miši također smo darivali knjigama.

            Podijelili smo knjige: Istina o povijesti, Velika otkrića: 100 znanstvenika koji su promijenili svijet, Likovnost, glazba, gluma i Razgovori s velikim ekonomistima.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA Gmaz Živko  datum: 17. 2. 2020. 17:00

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježili smo paljenjem lampaša u dvorištu škole. Tijekom velikog odmora poslijepodnevne smjene svaki je učenik mogao zapaliti lampaš. Lampaše su prikupljali učenici i djelatnici škole. Pogledali smo dokumentarni film 5 minuta za sjećanje: bitka za Vukovar i čitali građu koju posjeduje školska knjižnica o ovoj temi. Pregledali smo i prolistali knjige, brošure i knjižice, kojih ima dovoljno za jedan cijeli razred, i na kraju pročitali naglas odabrane tekstove, ulomke i rečenice.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA Gmaz Živko  datum: 22. 11. 2019. 13:20

Čini barona Tamburlana u Varaždinu

Ove školske godine željeli smo obilježiti Dan škole, Dan učitelja i Dan kazališta jednim zajedničkim izletom svih učenika, nastavnika i ostalih djelatnika škole u Varaždin. Prema Varaždinu smo krenuli 29. listopada u jutarnjim satima raspoređeni u 13 autobusa. Organizacija je uključila 656 putnika. U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu pogledali smo predstavu Čini barona Tamburlana. Ova kajkavska komedija oduševila nas je na više razina, a učenicima je približila koncept komedije karaktera, dramsku umjetnost na kajkavskom narječju i općenito svijet kazališne umjetnosti. Smiješni likovi poput Vrtirepa, barona Tamburlana, Miška, Pravdomeriča, Gregura i ostalih, još dugo će nam ostati u sjećanju. Teme koje obrađuje ova komedija, iako se radnja odvija u prošlosti, aktualne su i sukladne današnjim društvenim situacijama. Uz predstavu, razgledali smo i povijesne i kulturne znamenitosti grada Varaždina u pratnji lokalnih vodiča. Stigli smo se malo i podružiti, a u Zabok smo se vratili u večernjim satima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA Gmaz Živko  datum: 7. 11. 2019. 13:14

8. znanstveni piknik u dvorcu Stubički Golubovec Vijest ima dokument u privitku

Dvorac Stubički Golubovec ove je godine bio domaćin 8. znanstvenog piknika, a čini se da će to i ostati. Ove je godine ispred istog, 200 godina starog dvorca, održana i poznata Bitka kod Stubice kao sjećanje na Seljačku bunu i pobunu kmetova 1573. godine. U istom dvorcu djeluje i Kajkaviana - društvo za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine. U skoroj budućnosti dvorac bi trebao biti obnovljen i pretvoren u znanstveno-edukacijski zabavni centar za sve mlade ljude koji se žele baviti znanošću i za djecu koja žele na zabavan način učiti o znanosti.

Znanstveni piknik u Stubičkom Golubovcu na popularan način nastojao je približiti znanstvene teme i pokuse mladima, u prvom redu učenicima osnovnih i srednjih škola. Na brojnim štandovima postavljenima među drvećem oko dvorca učenici osnovnih i srednjih škola i članovi udruga, društava i zajednica informirali su nas o znanstvenim temama i eksperimentima.

Vidjeli smo biljke mesožderke i slušali o njihovom ponašanju, ispitivali smo gustoće tekućina, učili o čovjekovoj anatomiji i fizionomiji, uvježbavali reanimaciju i masažu srca na specijalnoj lutki, pogađali broj hitne pomoći, promatrali 3D printanje na suvremenim 3D printerima, i na kraju, učili o smjesama na primjeru smjese za palačinke koju smo na kraju i ispekli i probali.

Naši učenici, zajedno s učenicima drugih srednjih škola u Zaboku, posjetili su 8. znanstveni piknik u petak, 27. rujna u prijepodnevnim satima.

Fotografije možete pogledati u priloženim dokumentima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA Gmaz Živko  datum: 30. 9. 2019. 18:12

Novi pravilnik o radu školske knjižnice Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (N.N. 87/08. i 68/18.) i članka 25. Standarda za školske knjižnice (N.N. 34/00.), a u svezi sa člankom 48. Zakona o knjižnicama i knjižničkoj djelatnosti (N.N. 17/19.) Školski odbor Srednje škole Zabok na sjednici održanoj 30. 5. 2019. godine donio je novi Pravilnik o radu školske knjižnice.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA Gmaz Živko  datum: 4. 6. 2019. 17:13

Nabava udžbenika za učenike srednjih škola izvan Grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu

Sukladno kriterijima utvrđenima u Programu javnih potreba u srednjem odgoju i obrazovanju Grada Zagreba za 20l9. godinu (Službeni glasnik Grada Zagreba 28/18), Grad Zagreb će, radi zaštite standarda učenika i njihovih roditelja, osigurati i u školskoj godini 2019./2020. školske udžbenike koji su besplatni za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Zagreba. Više o ovoj temi možete pročitati na službenim stranicama Grada Zagreba.

Mole se svi učenici i roditelji učenika koji imaju prebivalište na području Grada Zagreba da se jave u školsku knjižnicu radi ovjere popisa udžbenika i predaje zahtjeva za besplatne udžbenike Gradu Zagrebu. Ovjera popisa udžbenika bit će moguća tek nakon što MZO objavi katalog izabranih udžbenika na svojim mrežnim stranicama jer tek nakon toga Škola može objaviti popise udžbenika za svaki pojedini nastavni smjer.

Predaja zahtjeva i ovjera udžbenika moći će se obaviti u službenom radnom vremenu za korisnike nakon završetka nastave od 8.00 do 12.00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA Gmaz Živko  datum: 3. 6. 2019. 11:06

KIKI međunarodni festival dječjeg filma

              Od 8. do 12. travnja u Zaboku se održavao Međunarodni festival dječjeg filma KIKI. Naši učenici sudjelovali su u programu festivala u srijedu i u petak, kada su se prikazivali filmovi prilagođeni za srednjoškolski uzrast. Ukupno je osamdeset učenika ekonomske smjene, koja je bila na nastavi ujutro, pogledalo filmove koji su se natjecali za najboljeg na ovom filmskom festivalu. Gledali smo sljedeće međunarodne kratkometražne igrane i animirane filmove edukativnog sadržaja: Les Zumains, Fauve, Vožnja, Moja gay sestra, Idem van po cigarete i Ronilac.

              Nakon projekcije filmova, održana je metodička rasprava s filmskom kritičarkom Višnjom Vukašinović. Učenici su interpretirali i analizirali filmove i na kraju ih vrednovali ocjenama od jedan do pet. Najbolje su ocijenili kanadski film Fauve redatelja Jeremyja Comtea. Taj film ujedno je i pobjednik ovogodišnjeg KIKI festivala. Učenici su ocijenili da je gluma bila odlična, a glazba, zvukovi i boje krajolika izvrsno su stvorili atmosferu filma koja je pratila radnju. Film govori o dvojici dječaka punih znatiželje i želje za otkrivanjem svijeta i pustolovinom čije naizgled naivno nadmetanje na kraju prerasta u opasnu situaciju koja izmiče kontroli. U većem dijelu filma prisutni su strah, opasnost i teške slutnje.

            Učenici su sa zanimanjem pratili besplatne projekcije filmova suvremene tematike pa se nadamo da ćemo i iduće godine pratiti KIKI festival.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA Gmaz Živko  datum: 15. 4. 2019. 14:10
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju